• Acasă
  • Corp
    • Stil
    • Frumusețe
    • Hrană
  • Minte
  • Suflet
    • Casă
  • Despre Too dear
    • Despre blog
    • Despre mine
  • Contact
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • YouTube

Too dear

Style, Spice & Everything Nice

You are here: Home / Corp / Frumusețe / Termenul de valabilitate al machiajelor

Termenul de valabilitate al machiajelor

17 May 2017 by Teodora 21 Comments

Este foarte probabil să fi remarcat până acum că am puține produse de machiaj, exact cât să îmi încapă în portfard. Lucrurile nu au fost tot timpul așa, iar acum câțiva ani trusa mea de machiaj era cu bogăție, abundență și alte sinonime existente. Partea amuzantă e că nici atunci nu mă machiam foarte mult (poate chiar mai puțin decât în prezent), așa că machiajele mele erau mai degrabă bibelouri colorate. Fiind atât de multe, nici nu aveam o evidență clară a datei când expirau. Toate bune și frumoase până într-o dimineață când m-am trezit cu un ochi umflat ca la balamuc și cu o senzație de maxim disconfort. Până când am ajuns la doctor, deja identificasem cauza și anume niște farduri pentru ochi care datau din 1900 toamna. Ooooops! Uite așa, un ochi umflat și un tratament mai târziu, am învățat să respect termenul de valabilitate al machiajelor și al produselor cosmetice, în general.

Termenul de valabilitate al machiajelor

În prezent, având o memorie bună, un blog, un cont de Instagram si mai puține produse, știu exact lunile când expiră. De exemplu, luna mai este dedicată înlocuirii paletei de farduri pentru ochi. Dacă nu aveți o situație similară cu a mea, puteți lipi mici stickere pe care să treceți data când ați deschis produsul și ulterior, o puteți compara oricând cu simbolul de pe produs. Pe net, există diverse liste cu termenul de valabilitate al produselor de machiaj, dar eu prefer să mă bazez pe acel simbol pentru că sunt convinsă că producătorul le stabilește mai temeinic decât o listă generală.

Termenul de valabilitate al machiajelor

În legătură cu termenul de valabilitate al machiajelor, mai există o informație importantă – perioada de timp care a trecut de la momentul fabricării până la momentul achiziției, zisă și valabilitate de raft. Pentru a afla datele în legătură cu lotul (batch) de producție, e necesar să identificați codul și să îl introduceți pe acest site.

Termenul de valabilitate al machiajelor

Pe final de postare, mai am câteva lucruri de specificat. Produsele de machiaj trebuie păstrate într-un loc uscat, întunecos și răcoros. Evitați să le lăsați deschise mai mult decât este necesar. Folosiți pensule, bureței și degete curate la aplicarea lor, pentru a nu forma colonii de microbi în ele. Dacă sesizați schimbări de miros, consistență, textură, culoare, aruncați-le cu inima împăcată.

Voi sunteți atente la termenul de valabilitate al machiajelor? Ce metodă folosiți pentru a le urmări?

Filed Under: Frumusețe Tagged With: machiaj, trusa de machiaj

Comments

  1. Loredana says

    24 May 2017 at 4:18 pm

    Sunt curioasa daca ai citit articolul meu legat de acest subiect…si cate produse am aruncat! 😀
    Eu imi pun o eticheta de pret de regula cand incep sa folosesc produsul si apoi tin cont de data de expirare de pe ambalaj. Ce e drept, la unele produse trec cu vederea mai usor, dar sunt prea putine pentru care fac asta! 🙂

    Reply
  2. Silvia says

    19 May 2017 at 6:48 pm

    O idee foarte buna de articol! Cel mai greu mi-e cu fondul de ten, pt ca nu folosesc zilnic si ajung sa il arunc plin pe jumatate…

    Reply
    • Teodora says

      24 May 2017 at 5:04 pm

      Ma bucur ca l-ai gasit util 🙂

      Reply
  3. Caietul Cristinei says

    18 May 2017 at 1:15 am

    Nu vrei sa stii cat de tarziu am aflat eu ce inseamna 6M sau 12M de pe produsele cosmetice. Prin liceu cred ca am folosit un creion de ochi vreo 2 ani la rand. Ma mai miram de ce ma mananca ochii! Acum nu am prea multe produse de make-up si cel mai greu mi se pare sa tin minte cand le-am desfacut.

    Reply
    • Teodora says

      18 May 2017 at 10:20 am

      Ale tineretii valuri… :)) Cea mai simpla solutie e cea cu stickerele (similar cu cele pe care sunt trecute preturile la magazine) pe care treci data deschiderii.

      Reply
  4. Liana M. says

    17 May 2017 at 3:45 pm

    nu am multe produse de make-up, dar incerc sa fiu atenta si sa tin o evidenta astfel incat sa nu le folosesc daca expira – oricum daca isi schimba mirosul sau consistenta, la gunoi cu ele…rimelul il schimb si eu cel mai des, e de fapt si cel mai folosit, asta chiar nu apuca sa expire 🙂

    Reply
    • Teodora says

      18 May 2017 at 10:32 am

      Bine punctat! 🙂 Rimelul si fondul de ten nu ajung niciodata in apropierea termenului de expirare.

      Reply
  5. Mihaela Curea says

    17 May 2017 at 12:06 pm

    Sunt atentă la termenul de valabilitate pentru că nu prea reușesc să termin la timp produsele. Îmi amintesc ușor când le-am cumpărat sau primit și mi-e ușor să țin evidența. Recent am renunțat la un fond de ten Guerlain, care nu se terminase, dar era deja deschis de mai bine de un an și căpătase un miros ciudat. Nu aveam nicio problemă la aplicare, dar am renunțat la el oricum.
    Nu am prea multe produse de make-up, dar am mare grijă de ele. Știu că nu e bine să le folosești după ce expiră. Mă bucur că nu am avut experiențe nefericite cu ele.

    Reply
    • Teodora says

      18 May 2017 at 11:31 am

      Faza cu mirosul mi se pare unul din cele mai alarmante semnale ca ceva e in neregula acolo. Admir la tine ca esti constiincoasa, chiar daca nu utilizezi multe machiaje. Nice!

      Reply
  6. Adriana says

    17 May 2017 at 12:03 pm

    Pana acum cativa ani pastram la nesfarsit toate cutiutele si recipientele dragute de la cosmetice, aveam o colectie considerabila, nu ma uitam la termene de valabilitate, in schimb, acum, datorita ochilor foarte sensibili ma uit la termen si cand simt ceva in neregula schimb rimel, farduri de ochi, fondul de ten nu depasesete termenul fiindca il consum la timp, si rujurile ma plictisesc repede si le schimb des.
    Are dreptate Mariana la produsele cu pompita, nu inteleg cu termenul de la deschidere, si pledez si eu pentru scrierea pe ambalaj a datei fabricatiei.
    Foarte util articolul, multumim!
    O zi minunata!

    Reply
    • Teodora says

      18 May 2017 at 11:49 am

      Cu drag si ma bucur ca va este util! :* Pentru pompitele uzuale exista sens, deoarece intra aerul atunci cand eliberezi apasarea pe ea (recipientul se umple usor usor cu aer in locul produsului). Exista niste dispozitive care ridica in paralel produsul, astfel incat nu mai intra aer, dar eu nu am avut niciunul (am vazut doar la BFF). Doar la acelea cred ca nu e relevanta data deschiderii. O zi frumoasa, sunshine! :*

      Reply
  7. o femeie says

    17 May 2017 at 10:40 am

    Nu am machiaje dar recomand mare atentie cu termenul de valabilitate, pt ca pot da niste alergii de costa tratamentul si consultatiile cat o sacosa de cosmetice noi.
    Aceeasi atentie va recomand la citit ingredientele si daca nu intelegeti ceva, renuntat achizitionarea lor. Eu am facut reactie alergica la Lancome ( 2 produse: baza pt fondul de ten, si tus de ochi) si erau cumparate din europa de vest, deci nu risc de “chinezarie”.
    Am gasit produs Unilevel ce nici nu scria ingredientele pe produs!!! am vazut abia acasa 😀 :D, banii dati sunt bani dati 😀 .

    Aceeasi atentie acord la citit ingredientele alimentelor, dar si la medicamente. Sunt 3 min in plus pt mine, dar evit un 3 ore de mers pe la medici si farmacii …

    Reply
    • Teodora says

      18 May 2017 at 9:02 am

      Multumim, multumim! Recunosc ca eu nu stau sa citesc ingredientele,pentru ca nu am avut niciodata timpul necesar pentru a aprofunda subiectul. Decat sa stiu ceva superficial si gresit, prefer deloc si sa ma bazez pe brandurile cu care ma inteleg bine. Ar fi fain sa scrii mai multe pe tema asta ca poate ma edific si eu 🙂

      Reply
  8. Mariana says

    17 May 2017 at 8:25 am

    Nu prea urmaresc termenul de valabilitate al produselor cosmetice, de fapt produsele cosmetice nu prea sunt in pericol sa expire ca le folosesc pana atunci. Iar de partea cu 12 luni de la deschidere, de exemplu, nu tin cont ca nu mi se pare deloc relevanta pentru cosmeticele ambalate in recipiente cu pompita airless. I mean, care deschidere? La capitolul machiaje incerc sa schimb mai des rimelul pentru ca am niste ochi foarte sensibili si cu probleme, dar la rujuri, de exemplu, nu ma prea uit la termenul de valabilitate ca stiu ca au vreo 36 de luni si nici nu am avut efecte adverse. Le mai arunc cand stiu eu ca sunt cam vechi si m-am cam plictisit de ele 😀
    O zi frumoasa!

    Reply
    • Teodora says

      17 May 2017 at 10:18 am

      Nu sunt sigura exact la ce tip de produse te referi ca fiind cu pompita airless 😀 O astfel de pompita este diferita fata de una uzuala? O zi minunata cu mult soare! :*

      Reply
      • Mariana says

        17 May 2017 at 11:23 am

        Ma refeream la recipientele cu pompita, care sunt airless(produse cosmetice care nu sunt ambalate in recipiente tip borcanel). Acestea nu sunt practic deschise, nu intra aerul in ele, doar apesi si iese produsul, deci nu vad logica producatorului care zice termen de valabilitate 12 luni de la deschidere 😀 Daca nu deschizi, de fapt, produsul, atunci cat timp il poti folosi? Am intalnit chestia asta la marile firme gen Clinique, Estee Lauder si nu mi se pare in regula, mai ok ar fi sa fie mentionata si data fabricatiei, ca altfel poti sa cumperi un produs care a stat deja 2-3 ani in magazin si deja este vechi(asta este in avantajul comerciantilor ca nu este trecuta data exacta a expirarii si le pot pastra la infinit) si nu mi se pare ok.
        Te pup!

        Reply
        • Teodora says

          18 May 2017 at 11:50 am

          La cele in care nu intra aerul, nici eu nu vad sensul dar cine stie ce taine stau ascunse acolo :))) Pentru pompitele normal clar exista o logica, aerul intrand la eliberarea apasarii pe pompita. Pup u! O zi minunata!

          Reply
          • o femeie says

            18 May 2017 at 2:35 pm

            aer intra si la alea cu pompita, nu sunt vidate, doar ca nu raman contaminate cu resturile de pe degete. Eu cred ca la ambele e la fel, daca ne spalam pe maini bine inainte ( asta ca tot vazui la medic hartie: va rugam sa va spalati de minim 4 ori pe zi, informatie care … imi da de gandit: clar sunt oameni care nu se spala pe maini)

          • Teodora says

            18 May 2017 at 2:52 pm

            Hahahahahhaha! Cum e asta cu minim 4 ori pe zi :))) #priceless Multumesc pentru detalii! :*

  9. georgeta peterson says

    17 May 2017 at 8:00 am

    Sunt atenta si nu le mai folosesc dupa expirare.dar nu le arunc-( a propos de postarea de ieri despre atasament)- doar imi decoreaza baia-asta o fi atasament? Nu stiu de ce le pastrez-eu ma fardez foarte putin ,insa imi place tot ce inseamna cosmetice- as cumpara tot magazinul…cutii,cutiute,sticlute,etc.Si asa am devenit colectionara de sticlute de parfum si sunt foarte mandra cu cele peste 200 buc.O fi tot atasament?

    Reply
    • Teodora says

      17 May 2017 at 10:15 am

      Hahahahha! Ce bine te inteleg la faza asta :))) Multe lucruri le-am cumparat pentru ca sunt ambalate frumos.
      Despre atasamente, pot sa iti spun cum mi le-am identificat eu: daca as suferi in cazul in care acel lucru/persoana nu ar mai fi. In capul meu nu e nimic in neregula sa colectezi lucruri, dar iti mentii starea de bine chiar si in lipsa lor. Hope it helps!

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Căutare

Arhiva

Instagram Feed

Something is wrong.
Instagram token error.
Follow
Load More

Blog Design by TinselPop

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.Ok