Despre cursul de stilism începători la Dalles Go

Dacă e să fac un top al întrebărilor primite în ultima perioadă, pe primul loc se află clasicul Ce (mai) faci?, iar locul doi este ocupat cu demnitate de Cum este la cursul de stilim începători la Dalles Go? și variațiuni pe aceeași temă. Oh well, cursul l-am terminat și acum sunt în masură sa trag concluziile. Mai întâi, vreau să subliniez că vorbesc doar despre cursul de stilism începători, nu alte cursuri organizate de Dalles Go. Motivația este una foarte simplă: profesorul este cel care face diferența, experiențele fiind foarte diferite între diversele cursuri.
stilism începători

Așteptările

Sunt foarte importante pentru a determina gradul de mulțumire. Înainte de a le forma, am studiat programa (care nu este tocmai actualizată cu structura actuală a cursului, dar asta am presupus dintr-un 2012 rătăcit prin text). Așadar, mi-am dorit să suprapun o serie de noțiuni teoretice și istorice asupra simțului estetic din dotare, să am o (mai) bună stăpânire a conceptelor de bază și să capăt o orientare privind direcțiile dezvoltării mele.
stilism începători

Desfășurarea cursului

Majoritatea întâlnirilor sunt la sediul Dalles Go și un curs este de 2-3 ore, durata variind în funcție de tematică și discuțiile care se dezvoltă în jurul subiectului. Majoritatea cursurilor sunt teoretice, dar există câteva teme practice – crearea unui moodboard, a unor ținute. Partea teoretică este foarte importantă, dar exercițiile practice sunt cele din care am învățat cel mai mult – am primit feedback privind temele mele și am văzut temele colegelor mele și feedbackul primit de ele.
Funny fact: am avut de două ori tema de a face un moodboard cu stilul personal. Când am fost anunțată că am aceeași temă pe care o făcusem în prealabil, am crezut ca e o maximă inutilitate. Abia când am văzut rezultatul final pe care l-am obținut, am înțeles că există o diferență față de primul și că se observă o evoluție (primul moodboard îl puteți vedea aici).
stilism începători

Irina Markovits

Faptul că Irina este profesoara, a reprezentat garanția calității atunci când m-am înscris la cursul de stilism începători. Până la urmă, cursurile acestea nu sunt ieftine și voiam să știu că fac o investiție, nu o risipă. Partea bună e că am mai participat la workshop-urile organizate de ea și aveam un preview la ce urmează: profesionalism, informație bine structurată, prezentări cuprinzătoare, deschidere către dialog și un strop de umor și relaxare. Așa a fost! Recunosc că am fost maxim de uimită cât de atentă pot să fiu o lungă perioadă de timp (my attention span is pretty close to 0) și asta s-a întâmplat în primul rând datorită ei. Un alt lucru interesant a fost cel pe care l-am notat în discuțiile cu câteva colege de curs. Au existat o serie de minusuri organizatorice, dar am trecut peste ele datorită aprecierii față de Irina. It says a lot…

Concluzii

Da, sunt foarte mulțumită că am urmat cursul! Cum să spun eu…mie nu (prea) mi-a placut la școală, chiar dacă am avut rezultate foarte bune . Acum a fost pentru prima dată când am văzut cum e să înveți ceva de plăcere și să mergi cu drag. Adică am fost lejer ofticată că ratez un curs din cauza vacanței la Roma. Da, am bifat ceea ce am trecut la așteptări și mult mai mult de atât. La partea cu mult mai mult, are legatură și faptul că s-a suprapus cu un moment de reconfigurare personală (ceva despre asta am scris aici și aici). Dar despre asta cu altă ocazie că iar iese o postare mamut. Acum rămâne de văzut cum îmi va plăcea la avansați.

9 thoughts on “Despre cursul de stilism începători la Dalles Go

 1. Chiar era de neratat pentru inspiratia ta un astfel de curs, si te sustin sa megi si la avansati pentru ca nu va fi decat o confirmare pentru pasiunea ta in materie de stilism.
  Succes in continuare!
  Weekend cu soare si o saptamana minunata!
  P.S.Sapt viitoare sunt in concediu si nu voi putea citi postarile tale, dar recuperez cand ma intorc!

 2. faptul ca plecai in vacanta si te gandeai ca pierzi un curs spune mult despre cat iti plac cursurile astea. Nu stiu cine ti-a facut poza, dar pari cea mai constiincioasa eleva de acolo . Spor la avansati!

  • Iti recomand sa participi la un workshop organizat de ea, pentru ca o sa pleci de acolo plina de inspiratie si energie. It’s kind of addicting I must say 😀

 3. Ma bucur ca ai avut ocazia sa faci ceea ce-ti place. Eu am convingerea ca tu vei ajunge departe cu asta, si ca intr-o buna zi, vei reusi sa imbini utilul cu placutul, adica pasiunea sa devina si profitabila financiar pentru a te dedica ei intru totul. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *