Tu știi ce măsuri ai?

V-am povestit aici că m-am înscris la cursul de Stilism începători de la Dalles Go. Între timp l-am și terminat (yeeeeeeeeeeeeeeeeey! urmează avansații!) și prin urmare, o sa mai vedeți diverse postări care au precum punct de plecare această experiență. Acum, vreau să vă povestesc un lucru pe care l-am remarcat la cursul despre conformații, și anume că multe femei nu știu care sunt circumferințele corpului lor. Eu mă recomand cu un actual 82-63-92 și un uzual 82-60-90. Yep! Am pus vreo două kilograme pe mine, așezate în punctele strategice, dar am început să lucrez la pierderea lor, mai ales că am aflat și de ce m-am pufoșit (poate vă scriu la următorul desert de pe blog ce s-a întâmplat mai exact).

Tu știi ce măsuri ai

La ce e util să îți cunoști măsurile?

Măsurile sunt utile nu numai pentru cumpărăturile online, ci și pentru o altă ecuație, una mult mai importantă. Cu ajutorul lor știm exact ce tip de siluetă avem și apoi, putem să ne jucăm cu variate iluzii optice astfel încât să obținem efectele dorite, de echilibrare a siluetei. Knowledge is power, baby! Circumferințele respective trebuie măsurate deoarece rezultatele pot fi surpinzătoare, diferite de percepția noastră privind propria persoană. Nu orice femeie slabă este o clepsidră, așa cum nu orice femeie plinuță are conformație ovală. Siluetă mea este de triunghi (zisă și pară), iar câtorva colege de curs nu le venea să creadă că așa stau lucrurile, suspectându-mă că sunt clepsidră. Awwwwwww! M-am simțit foarte măgulită, pentru că în mod evident iluziile optice pe care le-am creat au fost unele corecte.

Care sunt măsurile relevante pentru a determina tipul de siluetă?

Oh my God! Înainte de cursul respectiv, m-am uitat un pic pe net și mi-am pus mâinile în cap. Există un talent aparte al oamenilor de a face lucrurile muuuuuult mai complicate decât este necesar și prin articolele citite, puțin mai lipsea să ne recomande să măsurăm și circumferința antebrațului. Hai să menținem lucrurile simple și să știm cele trei circumferințe care definesc corpul nostru: bust, talie și șold. Bustul se măsoară peste partea cea mai proeminentă a sânilor, talia în zona cea mai îngustă a trunchiului și șoldul din nou peste partea cea mai proeminentă a fundului. Să fiți atente la modul cum așezați centrimetrul astfel încât cercul format să fie orizontal, pentru a nu adăuga centimetri în plus care nu există faptic. E foarte posibil să urmeze o mențiune inutilă, dar mai bine o fac: circumferințele se măsoară direct pe piele, nu peste haine. Și fără sutien push-up că asta e de-a dreptul înșelătorie!  😆
Acum nu vă îmi permit să vă întreb care sunt valorile acestor circumferințe, ci doar dacă le știți? De asemenea, știți în ce tipologie de siluetă vă încadrați? Mai discutăm despre subiectul siluete?

17 thoughts on “Tu știi ce măsuri ai?

  • Bravo!!! As I said, knowledge is power! 😀 Am vazut deja clipul Andreei, dar cred ca se cam complica. Prefer informatiile pe care le-am invatat la curs de la Irina Markovits. Inainte de curs aveam suficient de multa experienta in a imbraca o silueta triunghi ca a mea, dar am dobandit si viziunea privind celelalte siluete.

 1. Știu ca am 89 la bust. Imi trebuie aceasta măsura atunci când comand după magazinele de afara. Sincer, daca-mi aleg o rochie contează sa-mi vina in partea de sus ca in jos nu contează cât este de lunga.
  Ar trebui sa fac putin mai multă mișcare. Astept sa se încălzească sa ies in parc cu cea mica si atunci voi avea activitate obligatorie zilnică

 2. Ma crezi ca nu m-am masurat niciodata? Habar n-am! Daca ma pui sa-mi cumpar haine online, sa stii ca eu chiar sunt in pom..si pomu’n aer.. :)))

 3. Articol foarte util, masurile sunt importante de stiut, chiar daca pe timpul iernii variaza cu 2 -3 cm.
  Le stiu, nu prea se modifica la mine 78-62-90, silueta fiind para, asa am considerat tot timpul, am o constitutie musculaoasa, am facut mult sport, si incerc sa ma mentin pentru a nu da voie muschilor sa cedeze.
  Da, mai discutam despre siluete!

  • Multumesc pentru comentariu! Mai discutam, mai discutam si scriem si despre cum se calculeaza marimea sutienului asa cum a cerut Georgeta. Este foarte fain ca ai o constitutie sportiva. Ce sport ai facut? Performanta?

   • Tatal meu fiind profsor de educatie fizica, de mica am crescut prin sali de sport, stadioane si cantonamente, am facut gimnastica ritmica si apoi atletism, performanta nu, nu am reusit asta, iti trebuie si ceva talent si am ales sa invat mai mult si sa las sportul pe locul doi.Ce este bun din toate astea?Ca la 42 ani inca ma mentin, reusesc sa am aceeasi greutate ca in liceu si sa fac sport aproape in fiecare zi!
    O zi plina de iubire iti doresc!

    • Wow! Am picat in admiratie in ceea ce te priveste. Felicitari pentru ca ai mentinut stilul de viata sportiv din scoala. Esti prima persoana pe care o aud ca a reusit sa faca asta, restul abandonand sportul, chiar daca l-au facut si mai profi decat orele de sport de la scoala.
     Un weekend superb iti doresc si multa iubire azi si tot timpul! :)

 4. zau, dupa iarna discutam despre astea? 😀 😀 😀
  Dincolo de gluma, e foarte important sa ne stim masurile. Surpriza e ca unii producatori nu respecta masurile, dar macar eu sa mi le stiu 😀

  • Pai acum discutam, cand e situatia cea mai grava :))) Sa stim de unde plecam si unde vrem sa ajungem. In ceea ce priveste producatorii, si eu am remarcat ca unii au masurile total diferite fata de tabel. Conform tabelului sunt XS, cumpar S ca sa fiu sigura ca e ok si faptic mi-ar fi trebuit un M. Well, thank you very much for the @#*!% size guide!

 5. Binevenita discutia despre silueta- si despre masura de la sutien??-cum stim care este masura corecta?? ne luminezi draga Teo?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *