Salata lemocado sau lămâcado

Zilele trecute, întrebam pe Facebook și Instagram ce rezultă din întâlnirea unui avocado cu o lămâie. Posibilitățile erau multe și răspunsurile au fost diverse, dar cele care m-au amuzat cel mai tare au fost primite de la Ramona și Bio Corner: lemocado, respectiv lămâcado. Prin urmare, așa a rămas numele salatei făcută în acea zi. Compunerea denumită lemocado a intrat rapid în topul preferințelor mele iernatice din mai multe motive. Este gata în circa 5 minute cu tot cu spălatul și tăiatul ingredientelor, este gustoasă, sățioasă și sănătoasă. Presupun că e prietenoasă cu silueta (mai ales dacă nu abuzați de feta), dar nu sunt această expertă nutriționistă ca să am o părere avizată. Ce presupune salata lemocado?

Salata lemocado

Ingrediente

1 conservă de năut (scurs lichidul și clătite boabele)

1 avocado

sucul de la o jumătate de lămâie (pentru dressing, dar și pentru a scurge peste avocado astfel încât să nu oxideze)

brânză feta

ceapă verde

pătrunjel

piper

Eu consider că este mai mult decât suficientă grăsimea provenita de la brânză și avocado, așa că nu mai adaug ulei de măsline. De asemenea, brânza feta e destul de sărată ca să acopere necesarul de sare. Long story short, amestec ingredientele și mă opresc din mâncat abia când bolul este impecabil de curat.

La voi ce rezultă când se întâlnesc un avocado și o lămâie?

P.S. Ok, ok, știu că la întâlnire au fost mai mulți participanți pe lângă avocado și lămâie  :mrgreen: .

11 thoughts on “Salata lemocado sau lămâcado

  1. Asta e din categoria Teodora gateste 😀 Eu nu mananc avocado. La fel ca Ioana si eu l-am incercat simplu o singura data, nu mi-a placut si i-am zis adio. O sa incerc si cum zice ea sa vad daca are alt gust. Salata ta ramane pe alta data, dupa ce ma imprietenesc si cu nautul.

    • Gatesc si mai complicat, dar in ultima perioada nu am avut timp sa mai experimentez si am mers pe rutele batatorite. Devieri am mai facut cu astfel de salate :) Avocado e un epic fail daca il incerci simplu, fara lamaie si sare si piper. Sper sa faceti prietenie trainica 😀

  2. Si la mine e o salata intalnita: rapida si ieftina si sanatoasa (desi facui nu doar cu feta, si cu branza de capra proaspata, dar si cu branza telemea traditional romaneasca). Merge si castravete, si telina (frunze sau tulpina), si o salata verde, asa ca de fiecare data e …altfel de salata, dar buna!.
    Pt cine e ca mine, cu alergii si precautii alimentare: iau naut uscat (mega imaju…), pun la inmuiat de pe o zi pe alta, si fierb 2-3ore la foc molcom, invart din cand in cand pana vad ca se duc cojile de pe. Separ si congelez: si uite asa am portii de salate si de hummus, cu zero chimicale si cost f. mic, pt urmatoarele 1-2-3 sapt. Atentie, se umflat

  3. Eu ti-am scris pe facebook ca il mananc facut piure (cu furculita) + zeama de lamaie + piper. Si intind compozitia pe paine prajita. Dupa ce incercasem de 2 ori sa mananc avocado si mi se paruse extrem de gretos, m-a invatat o fata de pe facebook sa-l consum astfel. Si de atunci numai asa il mananc. Insa cred ca incerc si varianta propusa de tine, iar cu ocazia asta o sa mananc si eu naut boabe. Nu am consumat naut decat in hummus pana acum. Sunt curioasa cum o sa mi se para asa, adica boabe. Tu de unde cumperi conservele? Sa stiu in ce supermarket sa merg, ca sa nu caut peste tot :D.

    • Zeama aceea de lamaie este o adevarata binecuvantare pentru avocado :) Eu le cumpar din Mega Image si firma producatoare este Darinne. Din tot ce am incercat, astea mi s-au parut cele mai gustoase.

    • Eu il gaseam a fi lejer scarbos, pana sa incep sa ii pun lamaie pe el. Ai grija ca atunci cand il consumi sa fie copt. Testul e ca apesi putin in partea de sus si trebuie sa fie moale zona respectiva. Sper sa ai parte de o surpriza placuta :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *