Trăitul în prezent și un Noiembrie magic

De câteva zile, tot văd referințe și produse de Crăciun prin magazine, Facebook sau conversații. Eu știu că sunt bezmetică cu capul în nori și mi se întâmplă să nu știu în ce zi și lună suntem, dar chiar acum ma uit în calendar și văd că este 4 noiembrie. Noiembrie!!! Sunt conștientă și de faptul că trăim în secolul vitezei, dar stau și mă întreb de ce și unde ne grăbim atât de tare? De ce vrem să ignorăm vreo 50 de zile din viața noastră, doar pentru a ajunge la Crăciun? Pornind de la aceste întrebari, mi-am adus aminte de propria căutare și descoperire a trăitului în prezent. Precum overthinker, repezită and much more, este o modalitate de a trăi care a fost greu de integrat și tot mai învăț, corectez, ajustez. Motivația din spatele eforturilor mele de a învăța să trăiesc în prezent a fost sentimentul de biiiiiiiiiiiiiiiiiiiineeeeeeeeeee (aici ar fi necesar sa imi auziti intonația) pe care îl am de când fac am făcut o serie de schimbări.

Noiembrie magic

Pentru trăitul în prezent, o mare influență a avut-o și o are blogul, pentru că în prima toamnă de blogging, am realizat că pentru a păstra spiritul pozitiv al blogului, este preferabil să aflu care sunt bucuriile sezonului rece. Un mare impact a avut și ceva ce am citit. În linii mari, era explicat că a te gândi și a trăi la/în trecut/viitor împrăștie energia proprie în cele două direcții temporale, astfel încât rămâne mult mai puțină energie disponibilă pentru a aprecia prezentul și a face față provocărilor curente. Ceva de genul: trece viața pe lângă tine, cât timp te scufunzi în trecut sau te proiectezi în viitor. Revenind la Craciun, înțeleg că frumusețea și magia sărbătorilor de iarnă este cea care ne atrage precum un magnet, dar ce-ar fi dacă am face fiecare lună să fie magică? Chiar și noiembrie? Da, da, chiar si noiembrie! Eu vin azi cu 10 idei pentru a avea un Noiembrie magic și abia aștept să aflu și părerea voastră.

♥ Adunați frunze multicolore și cu forme variate, ghinde, castane, la următoarea plimbare prin parc sau chiar pe drumul către serviciu. Le puneți în boluri, eventual adăgați și o lumânare sau le lipiți de lumânări. Iată cele mai simple decorațiuni evah!

Noiembrie magic

♥ Cumpărați dovleci și îi vopsiți, îi zăpăciți cu glitter, cu alte vopsele sau le faceți diverse modele. Sau îi folosiți precum vază.

Noiembrie magic

♥ Apropo de vază, ați văzut în poza din deschidere ce feerie de culori există prin florării. Sunt o adevărată sursă de energie și bună dispoziție daca le așezați într-o vază, eventual una multifuncțională  😛 .

Noiembrie magic

♥ Aduceți vitalitate și culoare pe masa din bucătărie cu ajutorul unui coș plin de fructe.

Noiembrie magic

♥ Am trecut la ora de iarnă și se întunecă mai devreme. Asadar, mai puțin Enel și mai multe lumânări, poate chiar cele cu aroma de autumn leaves.

Noiembrie magic 7

♥Pregătiți o placintă cu mere sau un madness cu dovleac. Sau pe amândouă, dacă tot ați încins cuptorul?  :mrgreen:  Poate waffles cu brânză și ierburi sau pancakes cu bacon și sirop de arțar?

Noiembrie magic

♥ Dăruiți un cadou cuiva drag fără niciun prilej special. Cumpărați prăjituri pentru colegii de muncă. Surprindeți-vă partenerul cu ceva ce ii place (asta a ieșit mai kinky decât am prevăzut 😉 ). Faceți ceva drăguț pentru o persoană necunoscută.

Noiembrie magic

♥ Luați o patură pufoasă, o ciocolată caldă, un ceai sau o cafea aromată și o carte bună și… relaxați-vă.

Noiembrie magic

♥ Faceți un playlist cu melodii vesele și ritmate și să înceapă cântecul si dansul! Ceva în genul colindelor, doar că în acest playlist puneți melodiile care să aducă voie bună (de data asta, fără November Rain). Vecinii mei încă nu mi-au făcut plangere din cauza concertelor pe 10 voci și toate afone. Presimt că vor rezista și ai voștri.

♥ Luați-vă o zi, o după amiază sau măcar o seară liberă de la toate responsabilitățile și faceți fix ceea ce aveți chef. O ieșire la cafea cu prietenele, un picnic in living, o vizită precum turist în propriul oraș, o cină cu partenerul, o baie relaxantă sau o plimbare prin parc sunt doar câteva din ideile care îmi apar la prima strigare a cuvântului noiembrie.

Noiembrie magic

Ce ziceți? Ne bucurăm de un Noiembrie magic și deschidem subiectul Crăciun în luna decembrie?

7 thoughts on “Trăitul în prezent și un Noiembrie magic

 1. Lumanarile parfumate le-am super bifat toamna asta. Ne-am cumparat 4 bucati de cand ne-am mutat si sunt super incantata de toate. Chiar aseara am aprins-o pe cea cu mar verde 😀
  Bifat si plimbare azi. Bifata va fi si cartea in seara asta ^_^

  • Bun asa 😀 Lasa ca acolo unde esti tu poti sa aprofundezi ce inseamna hygge (chiar daca e danez conceptul, se aplica in general la tarile nordice). By the way, ai nimerit si tu o toamna de ma ia capul. Anul trecut si acum doi ani, era mai cald in Suedia decat in Romania. Anul asta se pare ca nu :( Pup u! :*

 2. De acord Teo! Eu sunt pentru! Ai vazut ca mi am cumparat tufanele si am umplut casa de mirosul lor. ? Foarte frumos articolul, m am destins de a binelea citindu l! ?

 3. good idea !! fiecare zi este unica ,asa ca depinde de noi sa gasim motive de mici bucurii – ai mare dreptate cu Craciunul transformat tot mai mult doar in prilej de cumparaturi( nu ca nu ne-ar placea!!!) insa totul trebuie facut cu masura-
  Frumusetea lui nov. este atit de evidenta- e suficient sa privesti culorile din parcuri…
  Foarte frumoase pozele – marca Too dear !!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *