• Acasă
  • Corp
    • Stil
    • Frumusețe
    • Hrană
  • Minte
  • Suflet
    • Casă
  • Despre Too dear
    • Despre blog
    • Despre mine
  • Contact
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • YouTube

Too dear

Style, Spice & Everything Nice

You are here: Home / Corp / Hrană / Cafea cu aromă de toamnă

Cafea cu aromă de toamnă

29 September 2016 by Teodora 15 Comments

Azi e Ziua internațională a cafelei, așa cum am gasit întâmplator pe wikipedia (nu mă întrebați ce căutam și cum am ajuns aici, că este o reală nebuloasă pentru mine). Dacă deschideți linkul, o să vedeți că se sărbătorește în date diferite, în funcție de țară. Pentru România este trecută data de 29 septembrie. Cam ciudată abundența aceasta de date, din moment ce este zi internațională, dar hai să nu ne cramponăm în detalii. Cât timp este de sărbătorit și este despre cafea, fiecare zi e perfect valabilă. Propun să serbăm în toate zilele trecute acolo, ca să dăm dovadă că suntem parte a fenomenului de globalizare. Oricum pe paginile mele de Instagram și Facebook este o petrecere aproape continuă. De asemenea, nici blogul nu a scăpat de pasiunea mea pentru cafea, așa cum se poate vedea aici, aici, aici sau aici. O singură categorie a rămas fără amprenta de cofeină, dar o rezolv eu în curând. 😆  Revenind la sărbătorire, deschid partyul cu ceva ce eu percep precum o cafea cu aromă de toamnă. O beau și iarna… de fapt, o beau oricând am chef și poftă, dar îmi inspiră mai mult venirea toamnei.
Cafea cu aromă de toamnă

Ingredientele le trec fără vreun fel de proporții, deoarece nu există vreun dozaj corect/ideal pentru această cafea cu aromă de toamnă. Ea se face conform inspirației si gusturilor celor ce o prepară. 
Cafea (doh!)
Frișcă
Sirop de arțar
Scorțișoară măcinată și două batoane pentru un decor mai fancy shmancy
Nucșoară măcinată
In loc de frișcă poate fi folosită și spumă de lapte, daca aveți dispozitiv pentru așa ceva sau vă descurcați să vă faceți singure. Am citit pe undeva că dacă pui laptele într-un borcan, îl agiți bine bine bine și apoi îl pui câteva secunde la cuptorul cu microunde, vei obține spumă de lapte. Eu sunt minus la capitolul cuptor cu microunde și cred că ar fi o mișcare prea drastică să iau unul doar pentru a face spumă de lapte 😀 . Dacă încercați sau ați testat metoda, vă rog să îmi spuneți dacă funcționează sau nu. Modalitatea de preparare este evidentă. În concluzie, bottoms up! și să începem sărbătorirea licorii magice.
Cafea cu aromă de toamnă
Pentru voi ce cafea are aromele specifice toamnei? Ce preferați să beți atunci când temperaturile încep să scadă?
P.S. Oare ar merge și niște nuci pecan caramelizate pentru a o transforma într-o adevărată bombă calorică? Cred ca da!

Filed Under: Hrană Tagged With: cafea, rapid și ușor, rețetă

Comments

  1. remorci agricole says

    30 January 2017 at 2:35 pm

    Fara cafea nu pot incepe ziua!

    Reply
  2. Ioana Radu says

    2 October 2016 at 8:50 am

    Eu nu sunt bautoare de cafea, din cauza ca mi-e rau de la ea 🙁
    Insa poftesc si uneori nu ma pot abtine. Si ieri am profitat de chestia asta, cu sarbatoarea, si mi-am facut o cafea yummy. Cu scortisoara si sirop de artar inca n-am incercat, dar mi-ai facut o pofta pe care mi-e greu sa odescriu in cuvinte 😀

    Reply
  3. Rokolla says

    30 September 2016 at 1:43 pm

    Am ratat ziua internationala a cafelei. anul trecut am fost pana la Cluj in ziua asta si la OMV primea-i cafea gratis. A fost potrivit sa oprim la fiecare OMV si ne mai delctam cu cate o cafea ….

    Reply
    • Teodora says

      30 September 2016 at 3:30 pm

      Ce dragut din parea celor de la OMV! Nici nu stiam ca au facut asa ceva 🙂

      Reply
  4. Irina says

    30 September 2016 at 10:19 am

    Vai deci arată excelent! În weekend când mă răsfăț trebuie să o încerc și eu. Te pup!

    Reply
    • Teodora says

      30 September 2016 at 12:36 pm

      Abia astept sa imi spui cum ti s-a parut. Pup u! :*

      Reply
    • Teodora says

      30 September 2016 at 12:36 pm

      Abia astept sa imi spui cum ti s-a parut. Pup u! :*

      Reply
  5. Anda says

    29 September 2016 at 8:10 pm

    Eu nu prea folosesc arome in cafea de obicei pentru ca imi place aroma de cafea, si nu vreau sa o acopar cu altele. Daca vorbim de o cafea proasta, atunci mai adaug caramel :)))
    Imi plac insa condimentele in latte-uri, nu fac discriminari, scortisoara, nucscoara, cardamom, tot felul de nuci si alune etc.

    Reply
    • Teodora says

      30 September 2016 at 9:26 am

      Eeeeee, uneori e binevenita si niste variatie 🙂 Iti dai seama ca asa ceva beau dupa ce mi-am consumat portia de cafea uzuala, ca altfel nu inteleg nimic.

      Reply
  6. georgeta peterson says

    29 September 2016 at 6:37 pm

    cafea ,frisca,scortisoara-e perfect asa! nimic in plus, nimic in minus- deja mi-e dor de Mos Craciun

    Reply
    • Teodora says

      30 September 2016 at 10:00 am

      Da? Deci nu ii mai punem nuci pecan? 🙂 Va fi de bun augur si cand vine Mos Craciun. Il ademenim cu cafea, nu cu prajiturele :)))

      Reply
  7. Mihaela Br. says

    29 September 2016 at 1:18 pm

    Super faine fotografiile , chiar ai talent ! Numai citind postarea si observand fotografiile , imi faci pofta de inca o cafea pe ziua de azi ! Eu am descoperit de ceva timp gustul fin si unic al cardamomului presarat in cafea , asa ca preferata mea este cafeaua cu lapte de cocos , cardamom , scortisoara si zahar brut ! O zi frumoasa ! 😉

    Reply
    • Teodora says

      29 September 2016 at 3:54 pm

      Multumesc din suflet! Noroc ca ai scris comentariul ca uitasem complet de asocierea cu cardamom. Yummy! O zi minunata si tie!

      Reply
  8. Amy says

    29 September 2016 at 9:23 am

    Chiar acum imi beau cafeaua in fata laptopului si profit de minutele acestea pentru a ma pune in teme cu noutatile de pe blog. Am lipsit in ultima vreme, dar nu vreau sa ratez nimic. Lectura + cafea = combinatia perfecta. 😀
    Te pup! :*

    Reply
    • Teodora says

      29 September 2016 at 10:44 am

      Pup u, Amy! Sper ca esti bine si absenta a fost din motive placute. Chiar am observat ca nu ai mai actualizat blogul si ti-am simtit lipsa. :*

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Căutare

Arhiva

Instagram Feed

Something is wrong.
Instagram token error.
Follow
Load More

Blog Design by TinselPop

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.Ok