Cafea cu aromă de toamnă

Azi e Ziua internațională a cafelei, așa cum am gasit întâmplator pe wikipedia (nu mă întrebați ce căutam și cum am ajuns aici, că este o reală nebuloasă pentru mine). Dacă deschideți linkul, o să vedeți că se sărbătorește în date diferite, în funcție de țară. Pentru România este trecută data de 29 septembrie. Cam ciudată abundența aceasta de date, din moment ce este zi internațională, dar hai să nu ne cramponăm în detalii. Cât timp este de sărbătorit și este despre cafea, fiecare zi e perfect valabilă. Propun să serbăm în toate zilele trecute acolo, ca să dăm dovadă că suntem parte a fenomenului de globalizare. Oricum pe paginile mele de Instagram și Facebook este o petrecere aproape continuă. De asemenea, nici blogul nu a scăpat de pasiunea mea pentru cafea, așa cum se poate vedea aici, aici, aici sau aici. O singură categorie a rămas fără amprenta de cofeină, dar o rezolv eu în curând. 😆  Revenind la sărbătorire, deschid partyul cu ceva ce eu percep precum o cafea cu aromă de toamnă. O beau și iarna… de fapt, o beau oricând am chef și poftă, dar îmi inspiră mai mult venirea toamnei.
Cafea cu aromă de toamnă

Ingredientele le trec fără vreun fel de proporții, deoarece nu există vreun dozaj corect/ideal pentru această cafea cu aromă de toamnă. Ea se face conform inspirației si gusturilor celor ce o prepară. 
Cafea (doh!)
Frișcă
Sirop de arțar
Scorțișoară măcinată și două batoane pentru un decor mai fancy shmancy
Nucșoară măcinată
In loc de frișcă poate fi folosită și spumă de lapte, daca aveți dispozitiv pentru așa ceva sau vă descurcați să vă faceți singure. Am citit pe undeva că dacă pui laptele într-un borcan, îl agiți bine bine bine și apoi îl pui câteva secunde la cuptorul cu microunde, vei obține spumă de lapte. Eu sunt minus la capitolul cuptor cu microunde și cred că ar fi o mișcare prea drastică să iau unul doar pentru a face spumă de lapte 😀 . Dacă încercați sau ați testat metoda, vă rog să îmi spuneți dacă funcționează sau nu. Modalitatea de preparare este evidentă. În concluzie, bottoms up! și să începem sărbătorirea licorii magice.
Cafea cu aromă de toamnă
Pentru voi ce cafea are aromele specifice toamnei? Ce preferați să beți atunci când temperaturile încep să scadă?
P.S. Oare ar merge și niște nuci pecan caramelizate pentru a o transforma într-o adevărată bombă calorică? Cred ca da!

15 thoughts on “Cafea cu aromă de toamnă

 1. Eu nu sunt bautoare de cafea, din cauza ca mi-e rau de la ea :(
  Insa poftesc si uneori nu ma pot abtine. Si ieri am profitat de chestia asta, cu sarbatoarea, si mi-am facut o cafea yummy. Cu scortisoara si sirop de artar inca n-am incercat, dar mi-ai facut o pofta pe care mi-e greu sa odescriu in cuvinte 😀

 2. Am ratat ziua internationala a cafelei. anul trecut am fost pana la Cluj in ziua asta si la OMV primea-i cafea gratis. A fost potrivit sa oprim la fiecare OMV si ne mai delctam cu cate o cafea ….

 3. Eu nu prea folosesc arome in cafea de obicei pentru ca imi place aroma de cafea, si nu vreau sa o acopar cu altele. Daca vorbim de o cafea proasta, atunci mai adaug caramel :)))
  Imi plac insa condimentele in latte-uri, nu fac discriminari, scortisoara, nucscoara, cardamom, tot felul de nuci si alune etc.

 4. Super faine fotografiile , chiar ai talent ! Numai citind postarea si observand fotografiile , imi faci pofta de inca o cafea pe ziua de azi ! Eu am descoperit de ceva timp gustul fin si unic al cardamomului presarat in cafea , asa ca preferata mea este cafeaua cu lapte de cocos , cardamom , scortisoara si zahar brut ! O zi frumoasa ! 😉

 5. Chiar acum imi beau cafeaua in fata laptopului si profit de minutele acestea pentru a ma pune in teme cu noutatile de pe blog. Am lipsit in ultima vreme, dar nu vreau sa ratez nimic. Lectura + cafea = combinatia perfecta. 😀
  Te pup! :*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *