Ce mananc la serviciu?

La modul ideal, am pachetel de acasa la mine si totul este bright and shiny. Acest ideal nu se indeplineste tot timpul pe motive de lipsa ingrediente, lipsa dispozitie zen, lipsa timp sau lene in forma pura. In astfel de momente ma confrunt cu problemele ce au condus la aparitia pachetelului. Sunt inimaginabil de pretentioasa la mancare si nicio cantina din zona nu se ridica la nivelul cerintelor mele privind gustul. Mai mult de atat, imi place sa stiu clar ce ingrediente se afla in mancarea mea, pentru a putea evita cele care ingrasa. Ah, da! Nu fac parte din categoria norocoaselor care pot manca orice fara a lua in greutate, deci am grija la ce mananc. A manca la restaurant este o optiune prea putin fezabila, mai ales daca am o lunga perioada cand nu gatesc acasa, asa cum s-a intamplat acum (de duminica am observat revenirea chefului, yeeeeeey). Nu mai mananc junk food (McDo si KFC) de ani de zile si este foarte bine asa. Cred ca ar mai fi cateva argumente in favoarea pachetelului, dar nu imi vin in minte. Prin urmare, ce mananc la serviciu cand nu am adus nimic de acasa?

Ce mananc la serviciu

Frumusetea de farfurie este de la Lin

Mai vreau sa mentionez ceva inainte de a va prezenta lista. Nu mananc pui in oras – am o teorie conform careia daca cineva ar servi pui nehormonati si relaxati, ar avea grija sa trambiteze peste tot. Cum nu am vazut pe vreunul facand asta, plec direct de la premisa ca toti sunt hormonati si stresati. Am trecut si de unde cumpar si cat costa, pentru ca stiu ca sunt mai multe cititoare care au serviciul in zona unde lucrez si eu.

1. Kebab de vita

Am inceput cu ce imi place cel mai mult sa mananc la serviciu: sis kebapul de vita de la Sis Kebap, aflat vis-a-vis de statia de metrou Pipera. Imi aduce aminte de cel mancat in Turcia si este perfect din punctul meu de vedere. Am incercat sa fac o poza cu el desfacut, dar arata mai dubios decat pozele acestea. Contine bucatele de carne de vita condimentata, rosie, salata verde, ceapa cu sumac si patrunjel, toate puse intr-o lipie turceasca. Fara sosuri, fara cartofi prajiti si nici macar nu exista precum optiuni/tentatii. Cel la lipie este mai mult decat suficient pentru mine si cel la farfurie contine inca un set de bucati de carne, grau bulgur si un ardei iute. Gustos este si adana kebap, care are precum carne un amestec de vita cu oaie. Il mananc rar, deoarece incerc sa ma tin departe de carnea tocata. Pont: eu cer sa puna mai putina ceapa, pentru ca mastercheful se intampla sa fie mai generos, chiar si conform standardelor persoanelor carora le place. Un kebab de vita la lipie costa 15 lei si cel cu mix de vita cu oaie, 13 lei. Vorba Tripadvisorului: value for money! Daca nu aveti in apropiere ceva similar, dar saormeria (habar n-am cum se scrie corect) este la doi pasi, va puteti lua o saorma si nu puneti sosuri si cartofi prajiti. Este un pranz sanatos si prietenos cu kilogramele.

Ce mananc la serviciu 2

2. Humus & tabouleh + 1 lipie

Este una din combinatiile mele preferate si o cumpar tot de la Sis Kebap. Exista si in supermarket unele care imi plac (Zein), doar ca in ele se afla o cantitate prea mare si caserolele nu se pot inchide din nou, avand folie deasupra. Daca nu am vreo caserola la serviciu, ce a ramas merge la cosul de gunoi si asa ceva nu agreez. Cele doua caserole din imagine au cate 200 g fiecare, imi ajung tot pentru doua zile si costa 6 lei bucata + 2 lei o lipie. Lipia aceea e divina, mai ales atunci cand e incalzita deasupra carnii. So so yummy! Mai imi place ca exista posibilitatea de a cere o cantitate mai mica. Recomand si salata de vinete – buna, buna, buna!

Ce mananc la serviciu

3. Salata Dakota (aproximativ)

Din punctul meu de vedere, este singura salata de la Salad Box care chiar isi merita banii dati (cred ca sunt cam overpriced pentru ce ofera). Este gustoasa, satioasa, are ingrediente sanatoase (salata verde, vita grill, ciuperci crude, branza tip feta, ardei copt, ananas, castravete crud, crutoane) si dressingul preferat pentru ea este cel italian. De ce la mine este varianta aproximativa? Acea branza tip feta imi activeaza intoleranta la lactoza, asa ca imi comand o salata personalizata cu restul de ingrediente. Mai variez baza verde si in loc de salata, pun baby spanac sau rucola. Pretul unei astfel de salate este 20 de lei.

Ce mananc la serviciu

4. Salata de la Mega Image

Orice fel de salata pe care o compun la Mega va contine oua de perpelita prepelita. Este un mare avantaj ca au asa ceva in oferta, pentru ca stiu ca never ever nu as sta sa curat eu acele mini oua. Abia ma descurc sa le sparg pentru una din retetele mele preferate cu spanac, asa ca never ever. In afara de mini oua, salata mai contine salata verde, mult ardei rosu, porumb si ton in ulei. Exista posibilitatea de a cumpara dressing. Mie mi se pare suficient uleiul de la ton si mai cumpar o lamaie pentru a o face perfecta. In total este in jur de 14 lei, dar depinde mult de cantitatile pe care le pun din fiecare ingredient.

Ce mananc la serviciu

5. Sushi

I looooooooove sushi! Stiu ca exista multe persoane reticente la ideea de a manca peste crud, de aceea l-am si lasat pe ultimul loc. De asemenea, sa nu va inchipuiti ca ce se cumpara la caserola este comparabil cu cel de la un restaurant. Distanta e destul de lunga, dar e chiar bun. Intr-o perioada mancam foarte des si inca mai scriu aici, deci a fost fara surprize neplacute. Pretul variaza in functie de marimea caserolei si cea din imagine cred ca a fost 22 sau 25 de lei. La Carrefour am observat ca atunci cand se ajunge in pragul datei de expirare (perioada de valabilitate e foarte scurta), il vand la un pret redus. Si din cel redus am mancat si inca misc…natural 😀

Ce mananc la serviciu

Cred ca am enumerat tot ce mananc la serviciu si indeplineste criteriile mentionate mai sus. Sunt foarte curioasa sa aflu daca va bazati pe pachetul de acasa sau mancati in oras pranzul din zilele lucratoare? Ce va place sa mancati?

17 thoughts on “Ce mananc la serviciu?

  1. Am aflat de la tine de câteva chestii interesante pe care nu le-am încercat. Eu mănânc diverse prostii si nu ma uit la calorii. Mai exact imi iau un sandvish sau covrigei, crochete, o felie de pizza sau diverse chestii de la Pizzeria din zona!
    Avantajul meu este ca nu ma îngraș ușor si profit

  2. Kebap 4life, doar că mie îmi place și cu cartofi prăjiți, mna, eu sunt mai norocoasă cu metabolismul, deși am fluctuații destul de mari de greutate, doar slăbesc și pun la loc, nu trec niciodată pragul de 61 de kg *greutatea mea ideală, acum mai am doar 55, dar sunt în urcare* . Salatele îmi plac mult de tot și îmi place să fac tot felul de combinații, dar fug cât pot de tare de pește :)) Nu-mi place în nici o combinație, nu-mi place nici gătit, da să-l mai mănânc și crud :))

    • hahahhahaha, ce-am mai ras la faza cu pestele. Recunosc ca si pentru mine este un gust mai recent achizitionat si doar dupa ce l-am experimentat in niste restaurante foarte bune. Chiar si in ziua de azi, cand simt miros de peste prajit (din acela de se serveste pe la nunti), ma ia cu greata :))) Cartofii prajiti sunt guilty pleasure. Ca tot vii in curand in Bucuresti, iti recomand Vivo Burger – burgerul e bun, dar cartofii prajiti sunt de vis.

  3. Sish kebab, hummus, tabouleh si alte chestii din categoria asta nu am mai mancat de cand lucram in Manchester, la un restaurant libanez. Doar la hummus am mai poftit dupa ce m-am intors in tara, dar inca n-am gasit unul la fel de bun precum cel pe care il mancam in uk.

    Salate mancam des inainte, acum le-am cam rarit (ceea ce nu-i ok, dar sper sa revin la consumul obisnuit).

    Sushi! N-am mancat, dar ma tenteaza adesea :D. Peste crud am mancat totusi, parca somon afumat, intr-un sendvis tot in perioada in care locuiam in Manchester. Si a fost bun, doar ca mi s-a aplecat :)). Oricum sunt tentata sa incerc sushi, ca mi se pare delicioasa de fel bucataria asiaticilor.

    • Humusul bun se gaseste greu… inclusiv prin restaurante am tot incercat si doar la 2 consider ca este foarte bun. Cred ca o sa incerc sa il fac si singura doar din curiozitatea de a dibui reteta mea preferata :))) In cazul in care pleci in Suedia, iti recomand sa mananci sushi acolo. Chiar si cel pe care il cumperi din food courtul din mall este foarte foarte bune…ce sa mai spun de cel din restaurante. To die for! Oricum, orice peste este absolut delicios acolo. Ei au reusit sa ma faca sa imi placa pestele.

  4. Pachetel de acasa, asta mi-as lua eu daca as merge la job. Pe varianta asta mergeam si in facultate. Da, se uitau unii ciudat la mine dar era fix problema lor. Eu cheltuiam 3 lei pe un sanvis in care imi puneam ce voiam eu, ei dadeau 5-6 lei pe unul in care puneau altii ce voiau.

  5. eu iau de acasa. Fac pachete si la colocatari de cativa ani deci sunt antrenata :). Ca si tine, am varii alergii/intolerante asa ca nu risc. Imi fac meniul saptamanal si acolo sunt atenta sa pot pune si ceva pt pachete (adica nu fac doar supe, desi as manca numai supe pana ar fugi colocatarii de acasa :D), si daca nu am mancare gatita atunci incropesc o salata ( am permanent rosii, avocado, ardei, masline, un brocolli etc). In rest, sa nu uitam avantajul: costuri. Paste, salate, un avocado etc nu costa f. mult daca le iau din locul potrivit.
    Alternativele de sf. de saptamana sunt sandvisuri sau salate megaimage. Favoritele sunt sandvishurile italiene (cu legume la gratar si ulei/pasta de masline).

  6. Eu nu-mi aduc niciodata pachet de acasa, imi comand intotdeauna la job. Avem vreo doua firme de catering de unde ne luam de obicei, sunt firme care nu prea au reclama, nu exista aproape pe internet si poti ajunge la ele doar prin recomandari. Dar au preturi bune (un fel principal 10 lei, o ciorba 5 lei), mancarea are gust de mancare gatita in casa si isi schimba meniul in fiecare zi. Eu incerc sa mananc cat mai divers, pentru ca ma plictisesc repede.
    Vinerea ne mai comandam si din alta parte si daca e cald afara mai iesim sa mancam la localurile din jur, avem unul care e foarte aproape de job si au meniul zilei.
    Incerc pe cat posibil sa imi cumpar mancare normala, gatita, pe care as face si eu acasa, imi iau foarte foarte rar chestii gen junk food sau pizza. Dar nu-mi iau nici salate, nu am inteles niciodata salatele :))

    • Cat am ras la faza cu nu inteleg salatele :))))) O parere similara o am despre supe/ciorbe. Este fain ca ai astfel de optiuni de catering gustos si cu multe optiuni. Preturile despre care spui tu sunt minuscule! Daca imi spui ca stai in Bucuresti, deja incep sa iti cer contacte 😀

  7. Intrucat locuiesc la vreo 20km de serviciu, de cele mai multe ori mananc in pauza de masa in oras, sunt restaurante care au meniul zilei, vara prefer salatele, sau o pizza, acum ca vremea s-a racit o supa calda sau un gratar cu salata e binevenit.
    Mancare de acasa la pachet nu prea imi iau, mai mananc diverse prostioare, biscuiti digestivi sau fructe, esti o norocoasa ca ai in jur acste posibiltati de a manca kebab sau sushi.
    Apropo de mancarea libaneza, tabouleh si humus sunt prferatele mele, descoperita acum cativa ani intr-o delegatie in Bucuresti.
    O zi placuta!

    • Wow! Ai ceva de calatorit pana la locul de munca! Ai dreptate si este un mare noroc de a avea atat de multe optiuni in jur. Initial, cand m-am mutat cu serviciul in zona respectiva, era aproape pustiu si optiunile erau 3 mari si late. Din fericire, acum sunt mult mai multe optiuni disponibile. O zi minunata!

  8. Tabouleh este mancarea mea preferata. Eu o iau de la BioFresh din Timisoara. Uite ca mi-ai dat o idee sa o combin cu humus, pana acum o luam ca felul 2, dupa supa de rosii. Daca as lua-o cu humus atunci nu as mai avea nevoie de felul 1. Hmmm…Bun! hai ca ma pun sa comand :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *