Ar putea parea ciudat, dar ma simt foarte confortabil atunci cand e canicula. Aerul conditionat este pornit doar cand primesc vizite (nu mi-am propus sa chinui pe nimeni si incerc sa creez un climat prietenos si pentru ceilalti) si dorm foarte linistita. Cu toate acestea, evit sa pornesc aragazul si daca o fac, ma asigur ca nu dureaza mai mult de zece minute tot procesul. Cu tot cu incinsul tigaii! Chiar si asa, astfel de miscari kamikaze sunt pe cat posibil descurajate si prefer sa mananc in oras sau sa pregatesc totul la rece. Astfel, ajung sa consum multe salate si pentru a nu ma plictisi, incerc sa fiu cat mai creativa in legatura cu ingredientele incluse. Now really, cat de multe salate grecesti de rosii cu castraveti si branza sa mananci? Chiar ma gandeam zilele trecute ca probabil din cauza lipsei de creativitate, salatele au capatat un renume prost. Pot sa fie pasionante, interesante, cu o abundenta de texturi si gusturi, doar daca ne punem imaginatia la contributie. In mod normal, imi place sa am si ingrediente calde prin salata, dar ne-am pus de acord ca momentan facem economie la gaze.

Ingrediente

Imi aduce aminte de salata nicoise pe care o prefer cand sunt in oras, acasa nu mi-am facut niciodata. 😀 Dar mi-am luat masline umplute cu ansoa; ma joc la salate in fel si chip, arata foarte bine a ta.
Te las sa razi de mine, dar trebuie sa spun ca nu am mancat niciodata aceasta salata nicoise :)) Mie maslinele alea mi se pare ca diminueaza din gustul de ansoa, and I looooooove ansoa 😀 Dupa ce e amstecata salata, nu mai e atat de fotogenica, dar e foarte gustoasa.
Okay, asta manănc eu mâine! Tasty looking!! of
Sa ai pofta, Irina! 😀 Sa imi spui cum ti s-a parut si daca ai gasit modalitati de a o imbunatati!
E vara, pietele sunt pline de arome si culoare, e si pacat sa nu consumam din ele si sa ajungem la cratite 🙂
Eu pun branze multe. Tocmai m-am laudat la colegi ca e felul meu preferat de gatit :D.
Altceva ce gatesc acum sunt supe creme: toc legumele la robot marunt sa fiarba 5-10min si gata. Le consum si reci cu 1-2 linguri de iaurt.
Faza cu supele crema eu o execut pe timp de iarna, ca sa ma incalzesc. Tot am promis ca fac o supa de rosii rece si inca nu m-am tinut de cuvant :))
Ce bune sunt salatele cu branzeturi… Big love! A doua preferata din vara aceasta este simpla si super yummy: rosii, ardei gras/capia, masline, ceapa verde, patrunjel si halloumi. Macar cu salata calatoresc la greci :)))
Iti dau un pont. Incearca sa adaugi si un mix de seminte prajite in tigaie peste salata. Se gasesc de cumparat mixuri crude de floarea soarelui, de in, de dovleac etc., dar neaparat sa le prajesti pentru o aroma misto si o textura crocanta.
Multumesc, Catalin! Am uitat in ultima perioada sa ma aprovizionez cu mixurile acelea, dar le-am trecut pe lista de cumparaturi 😀
Doamne! O sa incerc neaparat si eu. Arata minunat. Big like!!
Ma bucur ca iti place! Yeeeeeey!
N-as fi zis ca merge ardeiul Capia in combinatia asta. Mie cel mai mult imi place salata de rosii cu ton. Al meu nici sa nu vada salata. Foarte rar mananca in combinatie cu ceva carnita. In schimb, la pepeni am batut recordul anul acesta.
Ah! Cu greu imi pastrez ratiunea in jurul pepenilor galbeni si mentin portia in dimensiunile recomandate 🙂 Hmmmm, combinatia rosii cu peste nu prea e pe gustul meu si abia cand am descoperit ardeii in salata cu ton, am putut sa o mananc. Poate pun pe blog si salata cu ton, reteta imprumutata de la o prietena…
Pepeneeee la greu! 😀 Si verde si galben, pepene sa fie!
Ce bine arata salata ta, iar cu imaginea asta atat de explicita, sa stii ca mi-ai facut pofta de masline verzi. 😀
Pepeneeeeee, my love! Sunt disperata dupa cel galben si mananc si rosu, daca imi scoate cineva semintele 😛
Ma bucur ca iti place cum arata!