• Acasă
  • Corp
    • Stil
    • Frumusețe
    • Hrană
  • Minte
  • Suflet
    • Casă
  • Despre Too dear
    • Despre blog
    • Despre mine
  • Contact
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • YouTube

Too dear

Style, Spice & Everything Nice

You are here: Home / Corp / Hrană / 300: these are fish tacos!

300: these are fish tacos!

23 June 2016 by Teodora 14 Comments

300! This is Sparta! Aaaaaa…this is not Sparta? These are fish tacos? Oooooooooooooooole!!! Un intro cel putin buimac pentru postarea cu numarul 300, care are in centru revelatia verii mele: fish tacos. Acum doua saptamani i-am descoperit si as face cu ei, ceea ce fac cu melodiile mele preferate: repeat over and over again. Sunt deliciosi, ingredientele sunt sanatoase si se prepara foarte foarte repede. Sa mai mentionez ca pentru ei este nevoie sa folositi aragazul mai putin de 10 minute? Acesta se dovedeste a fi un avantaj major in zilele acestea de canicula, cand nici macar eu, care ador caldura, nu am curajul sa stau prea mult pe langa aragaz.

Reteta de la care am pornit este cea a lui Jamie, dar am adaptat-o la inspiratia si gusturile proprii. A iesit ceva ce my better half a spus ca aduce la gust cu shaorma, doar ca e mult mai bun, mai sanatos si total lipsit de vina.

 Fish tacos 1

Ingrediente

Tortilla

Somon cu piele

Ghimbir macinat

Turmeric

Rozmarin uscat

Iaurt

Lamaie

Patrunjel

Usturoi

Ceapa rosie

Sumac

Castraveti

Otet balsamic

1 varf de lingurita de zahar brun

Sare

Piper

Am omis sa scriu cantitatile, deoarece acestia se fac in functie de gustul fiecaruia. Fish tacos pe care ii mananc eu arata total diferit decat ai lui my better half, pentru ca punem proportii diferite din ingrediente. Eu pun mult somon, o gramada de castraveti si cantitati reduse de ceapa si sos de iaurt. Ai lui zici ca sunt tacos cu sos de iaurt. Totusi, precum minima orientare, pentru 4 tacos am folosit 400 g somon si 250 g iaurt.

Fish tacos 2

Metoda de preparare

Pun iaurtul la scurs intr-o sita, timp de 15-20 de minute. Etapa aceasta poate fi sarita, dar sosul iese mai apos si are tendinta sa se scurga atunci cand il mananci. Tai ceapa rosie (tentativa de pestisori) si o amestec cu sumac. La postarea anterioara, mai trebuia sa pun un punct 11, unde sa recunosc ca sunt praf la taiat ingrediente, probabil si din cauza faptului ca nu mai exista nici macar un cutit decent in toata casa. Inapoi la fish tacos: amestec iaurtul scurs cu sare, piper, putina zeama de lamaie, usturoi maruntit si patrunjel tocat. Tai castravetii rondele si stropesc peste ei putin otet balsamic si adaug un varf de lingurita de zahar brun. Initial eram foarte reticenta la ideea de a pune zahar in amestec, dar am zis ca merita sa incerc o data. Este foarte reusita combinatia si fara acel varf de lingurita, ii lipseste din savoare.

Fish tacos 3

Spal si pensez somonul, apoi il ung cu putin ulei de masline si adaug doar pe partea cu carnea sare, piper proaspat macinat, putin rozmarin uscat, ghimbir si turmeric. Incing tigaia de teflon si las somonul 4 minute pe partea cu piele si 3 pe cealalta. Incalzesc putin tortilla intr-o (alta) tigaie si apoi pun peste ea toate celelalte componente. 

Pe final de postare, va las si un avertisment: cu greu te poti rezuma la a manca doar unul!

Aceasta este reteta mea preferata pentru inceputul de vara si sunt curioasa sa aflu voi ce preferati sa mancati in aceasta perioada?

Filed Under: Hrană Tagged With: cină, peste, prânz, rapid și ușor, rețetă, sănătos

Comments

  1. Ioana Radu says

    30 June 2016 at 6:50 pm

    Habar n-ai de cate ori am inghitit in sec la postarea asta 😐
    Si eram in dubii daca sa o citesc, ca vazusem in titlu ca e cu peste. Dar apoi am prins curaj, gandindu-ma ca schimb ingredientul. Bai, deci am o pofta mai mare decat mine.

    Reply
    • Teodora says

      30 June 2016 at 8:35 pm

      fyi: pana la prima calatoria in Suedia si prima masa cu peste gatit cum trebuie, eu puteam sa jur ca urasc pestele. De la somon imi venea sa vomit si abia acolo mi-am dat seama ca nu imi placea gustul pentru ca cel gatit in Romania este waaaaaaaay overcooked. Cred ca poti sa incerci si cu pui sau curcan ca ar avea potential sa iasa bun.

      Reply
  2. Iulia's Corner says

    28 June 2016 at 10:23 pm

    Wow! 300. You rock, girl!Reteta ta arata tare iummy, as incerca-o si eu, daca my better half nu ar fi anti-peste :). pupici :*

    http://iuliascorner.wordpress.com/

    Reply
    • Teodora says

      30 June 2016 at 12:09 am

      Daca nu stie ca e peste, va putea sa jure ca e o shaorma cu o textura a carnii putin mai ciudata :))) Iti propun prostii, I know! Pup u! :*

      Reply
  3. BeautyInsider says

    26 June 2016 at 8:55 pm

    imi ploo in gura, mai ales ca eu sunt maaare fan somon. as manca tone si nu m-as plictisi… maine seara incerc si eu, insa cred ca portia mea va semana cu cea a lui better half al tau: muulta ceapa si sos de iaurt:))

    Reply
    • Teodora says

      27 June 2016 at 11:39 am

      Sa ai pofta! :* Sa imi scrii cum ti se pare, te rog! Eu as manca in continuu combinatia asta, dar cred ca o sa incep sa fac niste variatiuni, ca sa nu ma plictisesc.

      Reply
  4. cristina dragomir says

    24 June 2016 at 10:58 am

    N-am mancat asa ceva pana acum dar suna bine. Eu, pe timp de vara, n-as gati nimic daca ar fi dupa mine. Ma descurc cu salate, fructe și inghetata. Din pacate al meu sot nu rezista fara mancare nici macar pe vreme caniculara.

    Reply
    • Teodora says

      24 June 2016 at 12:23 pm

      Dupa multe salate, mai simt nevoia si de ceva cald la masa. Profit ca pestele se gateste foarte rapid si doar atat adaug in meniu 😀 Ma bucur ca ti se pare interesanta reteta! :*

      Reply
  5. MMaraStyle says

    23 June 2016 at 9:49 pm

    Hahahaha commooonn, îți zic eu ce să faci să nu-și piardă gustul. Nu fiert, nu în baie de aburi sau cine știe ce nebunii pentru că toate vitaminele, culoarea și gustul se micșorează (am făcut eu research mai demult). Ghici cum? În tigaieee..:)) sau pe grill. Un strop de ulei și sare. Prăjit cât de mult dorești, poți să scoți unu-doi mai repede sau să îi lași mai mult. Testezi, guști. Mie îmi plac prăjiți calumea, ca să fie vârful crocant. Ah și dacă nu te mustră conștiința, poți să îi mănânci cu maioneză, ca pe cartofi pai. Super bun! Te pup!

    Reply
    • Teodora says

      23 June 2016 at 9:59 pm

      Hah! Multumesc frumos! Am mancat sparanghel la restaurant si mi-a placut mult, dar nu am reusit sa trec peste aceasta reticenta. Trec la experimentat! 😀

      Reply
  6. MMaraStyle says

    23 June 2016 at 8:36 pm

    Ah și am uitat să-ți spun: felicitări pentru cele 300 articole. Keep up the good work! ?

    Reply
    • Teodora says

      23 June 2016 at 9:34 pm

      Thank you so so much! Mult succes si tie, Mara! :*

      Reply
  7. MMaraStyle says

    23 June 2016 at 8:32 pm

    La cât de mult îmi place somonul, abia aștept să încerc rețeta ta. Eu (când) gătesc somonul în stil clasic prăjit în tigaie, n-am încercat nimic altceva acasă de frică să nu stric bunătate de somon. Îmi place să-l mănânc cu sparanghel și cu un sos special pentru somon de la supermarket. Nimic fancy. Anyway, merci pentru idee!?

    Reply
    • Teodora says

      23 June 2016 at 9:33 pm

      Cu drag si sper sa iti placa! Mie imi este frica sa gatesc sparanghel din acelasi motiv: stric bunatate de sparanghel cu nepriceperea mea 🙂

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Căutare

Arhiva

Instagram Feed

Something is wrong.
Instagram token error.
Follow
Load More

Blog Design by TinselPop

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.Ok