Cum indepartezi resturile de ceara din recipientele lumanarilor?

Am un interes aparte pentru a folosi diverse obiecte si in alte scopuri decat cele prevazute. Mereu incerc sa gasesc noi intrebuintari, asa cum s-a intamplat cu adorabila mea scrumiera cu fluturasi sau cu fostele borcane de castraveti murati. Prin pozele de pe aici se mai gasesc si alte obiecte care initial au fost altceva si dupa un timp au capatat o noua viata, chiar daca nu le-am evidentiat in mod special. Cateva borcane, care inainte au continut lumanari, acum sunt folosite pentru a depozita betisoarele de urechi si perlele si cuburile pentru baie, pentru a pune lumanari pastila sau doar cu scop decorativ. Chiar acord o atentie speciala borcanelor si recipientelor in care se gasesc lumanarile si imi imaginez la ce le-as putea folosi dupa ce le consum. Dar, pentru a le putea refolosi, a fost necesar sa invat cum sa indepartez resturile de ceara ramase in ele. Am incercat prin mai multe metode si cateva esecuri, arsuri si pete mai tarziu, am gasit una pe care o folosesc cu succes. Este rapida, usoara, cu zero riscuri de arsuri si mult mai curata, ca sa zic asa, fata de celelalte. Drum rolls please! Urmeaza pasii de urmat pentru indepartarea resturilor de ceara din recipientele lumanarilor!

Cum indepartez ceara din lumanare

1. Pui lumanarea in congelator si o lasi pana iti aduci aminte intr-un final de ea cateva ore, maxim peste noapte. Va recomand sa nu o uitati prea mult in congelator, pentru ca riscati sa se sparga borcanul/recipientul. Intentionam sa va arat procesul cu un pahar auriu, dar la pasul doi a crapat imediat si sunt 99,99% sigura ca doar din cauza faptului ca l-am tinut 3, 4, 5,who’s counting zile in congelator.

Cum indepartez ceara din lumanare

2. Cu ajutorul unui cutit, spargi ceara din recipient. La aceasta metoda mi-a placut mult ca ceara se sparge usor si nu e nevoie sa o incing, deci risc 0 de a achizitiona o arsura sau pete pe mobila sau haine. Astfel, indepartezi aproximativ toata ceara existenta, dar intotdeauna mai raman cateva urme pe peretii recipientului.

Cum indepartez ceara din lumanare

3. Pentru a inlatura ultimele resturi de ceara, speli recipientul cu apa fierbinte, eventual folosind partea abraziva a unui burete.

Cum indepartez ceara din lumanare

4. Ta daaaaaaa! Easy peasy! In trei miscari am scapat de ceara din aceasta frumoasa cutie si am mutat in ea brosele.

Cum indepartez ceara din lumanare

Voi refolositi borcanele si recipientele lumanarilor? Ce noi intrebuintari le gasiti?

9 thoughts on “Cum indepartezi resturile de ceara din recipientele lumanarilor?

  1. Refolosesc cam prea multe chestii, motiv pentru care debaraua este plina cu “diverse” :D. Pixurile si creioanele le tin in doua ghivece metalice albe. Creioanele de colorat le tin intr-un pahar Starbucks. Pensulele de machiaj, creioanele de ochi (am o gramada de creioane retractabile, in multe culori), rujurile – alte 3 pahare Starbucks. Intr-o cutie de depozitare in forma de inimioara tin dulciurile. Am intotdeauna rezerva de dulciuri in casa ^_^
    In recipientele de la foste lumanari pun, de obicei, tot lumanari. Pastile aromate. Sau pastile normale cu un pic de ulei esential.
    Intr-o cutie de bomboane fererro (paralelipipedica, cat de cat adanca) tin post-it-uri, scotch-uri colorate si gume de sters.
    Mai am niste cutii de pringles pe care le-am imbracat in autocolant alb. Una e cu paie, alta cu pensule pentru manichiura.

    Astea sunt la vedere. Iar in debara tin chestii pe care nu le mai folosesc deocamdata, dar la care apelez cand vreau sa schimb cate ceva prin camera. 😀

  2. Super tare metoda , chiar nu stiam de ea , te pup?, eu deobicei ma feresc de acest tip de lananri pentru ca sunt o indemanatica atunci cand vine vorba de aprins lumanari cand sunt la jumate , la inceput e totul usor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *