O reteta simpla cu cotlete de miel

Pastele este sarbatoarea mea preferata din toate punctele de vedere, inclusiv cel culinar si dintotdeauna am fost incantata de meniul cu iz primavaratic care se serveste la pranzul in familie. Cum sunt plina de pretentii in ceea ce priveste mancarea, bineinteles ca eu mananc doar miel fara prea mult gust de miel. Yep! That’s me alright! 😀 Mare minune ca am scapat vie pana la varsta aceasta la cate fite si figuri fac in fata unei portii de mancare. Cum mi-a revenit cheful de a gati si am zis ca e momentul sa folosesc noua mea farfurie si altfel decat props pentru poze, am cumparat patru cotlete de miel si am trecut la experimentat. Faptul ca in poze se pot observa doar trei bucati este semn ca mancasem deja unul, ca sa vad daca merita sa mai fac poze. A meritat! Numai cand ma gandesc la cate de bune au fost, imi vine sa mai fac un drum pana la Mega Image si sa mai cumpar o tura.

Reteta cotlete de miel 1

Magia mielului fara gust de miel este marinata in care a stat peste noapte. Se poate si mai putin, dar am preferat sa fiu sigura ca este bine aromatizat. In ce consta marinata? Sucul de la o lamaie, doua linguri de ulei de masline, sare, piper, doi-trei catei de usturoi zdrobiti si cateva crengute de cimbru sunt ingredientele marinatei. Am pus cotletele si marinata intr-o punga ziplock si le-am lasat la frigider pe durata noptii. Prefer sa folosesc pungile ziplock pentru a tine orice fel de carne in marinata pentru ca mi se pare ca sta lichidul bine distribuit pe carne (mai bine decat intr-un castron) si mirosul lasat in frigider e aproape inexistent. De asemenea, daca vreau sa mai intorc carnea, nu trebuie decat sa smotocesc putin punga, fara sa mai umblu prin continutul ei. Easy peasy!

Reteta cotlete de miel

A doua zi, am scos carnea, am sters-o de marinata si am condimentat-o cu sare si piper. 5 minute pe-o parte, 5 minute pe cealalta in tigaia grill si asta a fost tot. Eu le-am consumat pe nerasuflate impreuna cu salata care se vede in poze, dar optiunile de garnituri sunt multiple. Stiu sigur ca sunt niste idei interesante (si) de garnituri printre cele 12 linkuri pentru masa de Paste.

Voi pregatiti miel pentru Paste sau preferati alt tip de carne? Sau fara carne?

8 thoughts on “O reteta simpla cu cotlete de miel

  1. Well, nu a trebuit să fac nimic. Pur și simplu preferăm toți o mâncare mai ușoară și atunci s-a hotărât de comun acord. Bineînțeles că facem și cele tradiționale fiecărei sărbători dar pe primul plan sunt fructele de mare, apoi restul.

  2. Si soacra mea reuseste sa prepare cea mai delicioasa friptura de miel. Din ceea ce stiu, procedeaza la fel ca si tine: pune carnea la marinat, ii adauga tot felul de condimente, o lasa peste noapte, iar apoi o face la cuptor. Absolut delicioasa! 😀 Ce bine arata si salata, yummy!

    • Eu incerc sa conving familia sa nu mai faca marinata cu vin 😀 Salata a fost perfecta in sine, cat si langa miel. Tot mi-am propus sa postez cea mai buna salata cu ton, dar o mananc mai repede decat apuc sa pozez. Pup u, Amy! :*

  3. Mișto rețeta. Îmi place și carnea de miel, dar să nu aibă gustul ăla pregnant. De ceva ani încoace mă axez mai mult pe pește și fructe de mare de sărbători, deoarece sunt mai ușor de digerat și foarte gustoase, dar nu aș refuza niciodată un grătar 😀

    • Am marele noroc ca la mine in familie se gateste destul de usor (inclusiv de sarbatori) ca father and I avem probleme cu ficatul. Dar tot nu am reusit sa il conving sa modificam meniul de Craciun cu niste carne mai light. Cu cel de Paste nu am incercat, pentru ca ii supravietuiesc fara probleme 😀 Cum ai reusit sa faci o asemenea revolutie?
      Ma bucur ca ti-a placut reteta! :*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *