11 minute

Preparatul diferitelor feluri de mancare este o activitate care are darul sa ma relaxeze, mai ales pentru ca o percep precum o joaca cu aromele. La aceasta afirmatie exista o mica nota de subsol: tot procesul trebuie sa dureze cat mai putin, pentru ca dupa aceea incep sa imi pierd elanul, interesul si cheful. Reteta de azi este o reusita din acest punct de vedere, pentru ca timpul de executie a durat fix 11 minute pe ceas. Foarte adevarat ca nu am pus la socoteala si cele cateva secunde cat am umplut o oala cu apa, am pus-o pe aragaz si am adaugat sare, dar eu zic ca nu sunt esentiale temporizarii.

Paste cu sardine reteta 2

Ingrediente

Paste

1 conserva de sardine in ulei

2-3 fire de ceapa verde

o jumatate legatura leurda

Sare

Piper

Fulgi de chilli

Paste cu sardine reteta

Dupa ce apa a inceput sa clocoteasca, am pus o mana de paste si am setat timerul la 11 minute, asa cum era indicat pe cutie. Am incins tigaia impreuna cu putin ulei de masline si in ea am pus ceapa verde si leurda tocate grosier. Cantitatile de leurda si ceapa sunt in functie de cum agreeaza fiecare mancarea. Eu, care sunt innebunita dupa toate verdeturile posibile si imposibile, poate chiar as fi folosit o cantitate mai mare. Am asteptat 3-4 minute pana cand si-au redus volumul, apoi am adaugat sardinele scurse de ulei si condimentele si le-am lasat pe foc, suficient timp cat sa fie cald tot amestecul. A sunat si timerul, asa ca am scurs pastele, le-am pus in tigaie, le-am amestecat cu sardinele si am stins focul. Pentru poze, am preferat sa amestec pastele cu sardinele abia dupa ce le-am surprins pe camera, pentru ca altfel nu se mai intelegea nimic din rezultatul final si sardinele pareau a fi inexistente, acestea faramitandu-se destul de mult. Gata! In 11 minute!

Voi ce retete gustoase si rapide ati mai pregatit in ultima perioada?

4 thoughts on “11 minute

  1. Uite aici una de seara, gata in 5 minute… Zuchinni taiat feliute (da, se manaca asa, crud, evident cu tot cu coaja!), crema de branza simpla sau cu verdeata (Hochland, de ex.), niste ceapa verde si somon fumé. Crema de branza se amesteca cu ceapa si somonul taiate marunt, pui si putin piper sau ce-ti place tie si garnisesti feliile de zuchinni. Light, sanatos, curcubeu pe cerul gurii… :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *