• Acasă
  • Corp
    • Stil
    • Frumusețe
    • Hrană
  • Minte
  • Suflet
    • Casă
  • Despre Too dear
    • Despre blog
    • Despre mine
  • Contact
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS

Too dear

Style, Spice & Everything Nice

You are here: Home / Corp / Hrană / Placeri vinovate

Placeri vinovate

26 November 2015 by Teodora 18 Comments

Oh my God! Numai cand ma uit la colajul de azi, imi vine sa rontai un pic monitorul. De aceea, fara prea multe introduceri (trebuie urgent sa dau scroll down si sa nu mai observ poza), iata cele sase guilty pleasures culinare pe care le am!

Too dear Placeri vinovate

1. Cartofi prajiti

Daca ar fi dupa pofta mea de cartofi prajiti, cred ca as manca de trei ori pe zi, eventual doar asta, ca nu mi-ar mai trebui nimic altceva. Imi este imposibil sa stau langa cineva care mananca cartofi prajiti si sa nu gust unul. Partea buna e ca nu am dezvoltat o problema atat de grava si  mananc numai din farfuriile persoanelor pe care le cunosc si nu am inceput sa asasinez lumea la restaurant. Ah da! Ca sa nu fac overdose de cartofi prajiti, mananc numai in oras asa ceva, caci nu vreau sa ajung sa pot sa ii prepar singura, pentru a nu crea premisele de a elabora mese “echilibrate”, compuse doar din ei. De asemenea faptul ca am o bucatarie deschisa si o hota incapabila sa aspire temeinic, orice urma de prajeala parfumeaza toata casa pentru cateva zile.

2. Burgeri

O fi o reminiscenta a perioadei cand mancam aproape exclusiv McDo, dar cert e ca ador burgerii. Preferatii mei sunt cei de la Simbio, care mi se par perfecti! De cand burgerii au devenit rezidenti in meniul de la Simbio, doar de doua ori am reusit sa comand altceva, chiar daca majoritatea preparatelor sunt apetisante (din fericire, le-am testat atunci cand burgerii erau prezenti in meniu doar cateva saptamani din an). Nepunand ca langa acel burger delicios exista si o portie de cartofi la cuptor, care e senzationala. Alti burgeri care imi plac sunt cei de curcan si de somon pe care ii fac eu acasa :D.

3. Maioneza

Cartofii prajiti si burgerii merg cel mai bine cu muuuuuuuuulta maioneza! Match made in heaven! Cu toate ca stiu ca ar trebui sa stau departe de ea, imi este imposibil sa ma abtin atunci cand mananc celelalte doua placeri vinovate. Ori fac o bomba calorica pana la capat, ori nu mai fac nimic! Au mai fost si alte combinatii care mi-au placut cu maioneza, de genul salata de ciuperci cu maioneza, dar a trebuit sa renunt la ele pentru ca al meu ficat a facut greva dupa aceea.

4. Coaste de porc

Dintotdeauna mi-au placut coastele de porc, dar le mananc mai rar decat mi-ar placea mie, adica o data la cativa ani. Mai intai trebuie sa paleasca amintirea ca ficatul meu a fost nefericit de servirea lor, ca sa fiu pregatita sa mananc din nou. Cum este o experienta rara, atunci cand mananc savurez fiecare bucatica din ele.

5. Eclere

Relatia mea cu dulciurile este minunata: nu cumpar, nici macar nu imi trece prin cap sa imi cumpar si nu verific vreodata meniul unui restaurant ca sa vad ce au la acea sectiune. Exista si exceptii si ele sunt generate in principal de curiozitate. Cand a anuntat Mazi mai demult ca urma sa se deschida un loc unde vor avea eclere cu caramel sarat, a fost plantata samanta de curiozitate in zona culinara a creierasului meu. Of course ca interesul mi-a fost suscitat de partea sarata din caramelul sarat. Am supravegheat netul, am aflat informatiile, m-am enervat ca initial nu au avut program compatibil cu al meu si tot asa. Intr-un final, am gustat eclerele de la French Revolution si sunt absolut divine. Topul meu personal contine patru tipuri: pe locul intai la egalitate caramel sarat si lime&busuioc si pe locul doi, tot la egalitate, mango si fistic. In continuare nu fac un drum special pana la French Revolution ca sa le cumpar, dar daca sunt in zona Ateneului Roman, sigur ma opresc si la ei.

6. Moelleux au Chocolat

Despre Moelleux au Chocolat am aflat de la Masterchef, cand Tudor Constatinescu le-a explicat concurentilor exact ce presupune acest desert si mie mi-a placut ce am auzit. Cand am ajuns pentru prima oara la Chocolat, curiozitatea a intrat in actiune si fix asta am comandat. Atunci cand l-am gustat, pur si simplu am simtit ca mi se inmoaie picioarele, pentru ca nu mi-am imaginat vreodata ca un desert poate fi atat de bun. Pentru mine este desertul perfect si nu as schimba nimic la el. Ba da! As face o singura modificare: l-as face dublu, triplu, cvadruplu…ceva de marimea unui tort daca ar fi posibil!

Altceva nu mi-am adus aminte sa existe pe lista de placeri vinovate culinare, dar poate fi oricand extinsa. Voi ce guilty pleasures aveti?

Sursa foto: Before It’s News, Chocolat, French Revolution, Restaurant Costelaria, Simbio Kitchen & Bar, Taste

Filed Under: Hrană Tagged With: guilty pleasures, maioneza, Moelleux au Chocolat, placeri vinovate

Comments

  1. Andreea says

    20 February 2016 at 10:00 pm

    Pentru coaste de porc iti recomand restaurantul ‘Four Roses’ din Brasov. Nu o sa regreti 🙂

    Reply
    • Teodora says

      20 February 2016 at 10:03 pm

      Viiiiiiiiiin!!! Multumesc pentru recomandare! :*

      Reply
  2. Mbcos says

    26 November 2015 at 8:34 pm

    I am hungry now 😀

    Reply
  3. addictedladies says

    26 November 2015 at 4:02 pm

    1 si 6 le adooor si eu <3 :)) . Te pup :*

    Reply
  4. Amy says

    26 November 2015 at 2:27 pm

    De clatite cu somon chiar ca n-am auzit pana acum! 😀 Dar cred ca le-as prefera totusi pe cele cu crema de cioco sau dulceata de smochine, pentru a fi consumate ca desert. Cele de care spui tu ar fi o idee buna pentru aperitive, nu?

    Reply
    • Teodora says

      26 November 2015 at 3:10 pm

      Nici my better half nu auzise si am vrut sa il conving sa sunt senzatie. Cele pe care le fac eu sunt mai degraba fel principal. Compozitia suna cam asa: ceapa verde si usturoi intr-o tigaie cu un strop de ulei, apoi somonul taiat bucatele, porumb, smantana pentru gatit si marar la final. Cu aceasta compozitie umpli clatitele, le pui intr-un vas si le bagi la cuptor pentru cateva minute cu ceva parmezan, cascaval, emmentaler pe deasupra (poate fi facut si un alt sos pentru partea la cuptor, dar mi se par prea grele). That’s it! Ultima data cand am facut, au mai ramas cu cateva clatite neutilizate si le-am umplut cu nutella si afine proaspete.

      Reply
      • Amy says

        26 November 2015 at 3:11 pm

        Deja mi-ai facut pofta! 😀

        Reply
        • Teodora says

          26 November 2015 at 4:55 pm

          Mi-am facut si eu pofta! Clar atunci cand ma intorc din scurta escapada, clatite cu somon imi trebuie 🙂

          Reply
  5. O Mamă Curioasă says

    26 November 2015 at 1:24 pm

    Oare numai mie nu-mi plac cartofii prajiti? In schimb as manca ciocolata non-stop. Teo, dupa cum arati nu as zice ca adori toate astea de mai sus!!!!
    PS: sa stii ca pluralul de la ecler este ecleruri. Insa 99,99% foloseste eclere, asa ca..:) !

    Reply
    • Teodora says

      26 November 2015 at 1:51 pm

      As vrea sa fiu eu posesoarea unui metabolism accelerat, dar nu e cazul. Mananc foarte rar aceste lucruri si fac din ele o adevarata experienta senzoriala. Pe de alta parte, sunt foarte incantata de mancarea sanatoasa pe care o mananc si nu simt ca fac vreun compromis si asta ma ajuta mult sa tin balanta echilibrata.
      P.S. Multumesc de observatie, dar pentru eclere chiar am verificat pluralul de cand a aparut French Revolution 😀 Ambele forme sunt admise si mie imi place mai mult cum suna eclere. Mi se pare un plural mai potrivit pentru ceva atat de delicios 🙂
      https://dexonline.ro/definitie/ecler (sunt incluse declinarile pentru ambele forme)

      Reply
  6. cestmoialinaldt says

    26 November 2015 at 11:45 am

    4 si 5 sunt si ale mele… si iaca m-ai facut sa poftesc in post :))

    Reply
    • Teodora says

      26 November 2015 at 12:44 pm

      Uffffff…scuzeeeeeeeee 🙁 Am uitat ca e perioada de post, ca eu nu tin niciodata. Mai degraba postesc cand nu imi propun, decat in momentele in care stabilesc sa fac asta.

      Reply
      • cestmoialinaldt says

        26 November 2015 at 1:20 pm

        Stai linistita, dar abia astept sa infulesc niste costite suculente 😀

        Reply
  7. Amy says

    26 November 2015 at 10:49 am

    Mie carnea de porc nu-mi place deloc! Pe langa cele mentionate de tine mai sus, as mai putea adauga urmatoarele: clatite cu crema de ciocolata, tiramisu si briose cu crema de branza. 😀

    Reply
    • Teodora says

      26 November 2015 at 12:51 pm

      Clatite de zece mii de ori da! Eu nu le incadrez la guilty pleasures, pentru ca imi plac cele sarate: cu somon sau cu ciuperci si bacon. Divine! Chiar ma gandisem sa postez reteta de la clatite cu somon, dar m-am blocat la partea cu clatitele. Eu nu stiu sa le fac si de fiecare data my better half este cel care se distreaza cu tigaia. si eu sunt responsabila doar cu compozitia 🙂

      Reply

Trackbacks

  1. Ce ajută și ce nu ajută la combaterea celulitei? says:
    26 April 2017 at 6:44 am

    […] că celulita va fi mai evidentă. Mnooooo, acum să nu vă închipuiți că îmi refuz vreuna din plăcerile mele vinovate, dar ele sunt excepții, nu […]

    Reply
  2. Cateva lucruri despre viata mea (leapsa) - Too dear says:
    10 June 2016 at 6:09 am

    […] mai mananc din cauza emotiilor negative, stresului sau plictiselii, asa ca mi-am limitat optiunile. Placerile vinovate le rezerv pentru mesele la restaurant si aceasta metoda functioneaza de minune pentru mentinerea […]

    Reply
  3. Desert? | Too Dear says:
    11 February 2016 at 12:59 am

    […] e un mare noroc faptul ca nu am un apetit dedicat dulciurilor. Gust din ele din curiozitate, exista cateva pe care le mananc cu placere, dar afirmatia „mi-e pofta/as manca ceva dulce” nu este inclusa in vocabularul propriu, nici […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Căutare

Arhiva

Instagram Feed

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More

Blog Design by TinselPop

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.Ok