Bagaj de mana

Atunci cand am povestit despre cele 5 etape ale bagajului organizat, am promis unei prietene ca o sa scriu si despre lucrurile pe care le includ in bagajul de mana pentru calatoriile cu avionul. Partea proasta a fost ca din aprilie pana in octombrie nu am mai plecat nicaieri cu avionul si mi s-a parut ciudat sa ma apuc sa scot de nebuna trollerul mic si sa pretind ca impachetez. Calatoria la Stockholm a fost o ocazie buna de a face poze cu continutul bagajului de mana si iata ca sase luni mai tarziu de momentul solicitarii (queen procrastinator strikes again!) apare postarea cu pricina.

In primul rand, vreau sa spun ca indiferent de calatorie, in mod obligatoriu am un bagaj de mana. De ce? Dupa sistemul better safe than sorry, daca se pierde bagajul de cala, macar am cateva lucruri in bagajul de mana pana cand ajunge la mine si bagajul de cala…sau pana cand trebuie sa ies la shopping :). De asemenea, faptul ca am avut un astfel de bagaj, s-a dovedit a fi extrem de util atunci cand am ramas blocata in Amsterdam pentru o noapte. Am avut la mine tot ce mi-a fost necesar si chit ca situatia nu a fost una dintre cele mai fericite, macar mi-am asigurat un grad crescut de confort.

Ce contine mai exact bagajul de mana?

Bagajul de mana

Un rand de haine de schimb si o pijama

De multe ori am aterizat tarziu in noapte si nici macar nu am stat sa desfac valiza mare, caci am putut imediat sa ma schimb cu pijamalele pe care le aveam la indemana. Pijamalele la purtator au fost o adevarata binecuvantare in acea noapte in Amsterdam, cand am putut sa imi fac cele trei ore de somn de fumusete (not) in pijamalele mele confortabile, nu in tricoul pus la dispozitie de KLM. Pe de alta parte, uneori am avut avion dimineata si cand am ajuns, am fost prea nerabdatoare sa vizitez imprejurimile. Faptul ca am putut sa ma schimb repede in setul de haine deja pregatit a fost de vis. Nepunand, ca daca s-ar intampla nefacuta cu pierdutul bagajului de cala, cel putin nu am precum prioritate numarul 1 mersul la cumparaturi pe motiv ca eu nu am nicio alta haina in afara de cele de pe mine. Deseori, apare prin zona si o pereche de incaltari de schimb, dar decizia privind includerea lor o iau abia la final, in functie de cate kilograme mai am la dispozitie pana la limita maxima.

Bagajul de mana

Trusa si pensulele de machiaj

Pur si simplu ma ingrozeste ideea de a-mi fi pierdute fardurile si pensulele, fapt pentru care ele se afla tot timpul in siguranta, adica in bagajul meu de mana. Prefer sa iau foarte putine farduri la mine, un kit minimal, doar ca sa fiu relaxata ca nu va fi necesar sa imi refac trusa de machiaj. Daca stiu ca machiajele de baza nu vor fi suficiente pentru eventualele evenimente la care voi participa, mai strecor cateva si prin bagajul de cala.

Bagajul de mana

Produse pentru curatare si hidratare

Mi-am multumit pentru inspiratia de a le include in bagajul de mana, atunci cand am petrecut acea noapte neplanificata in Amsterdam. Really! It was a bliss! In fine, acea inspiratie a aparut dupa o noapte de chin petrecuta mai demult in aeroportul din Madrid, dar prefer sa nu mai imi aduc aminte de acea experienta trista. Cert este ca am notat tot ce mi-as fi dorit sa am la mine in acea noapte si acum indifferent de orasul pe unde am ramas amanet, am posibiltatea sa imi curat si sa hidratez atat pielea fetei, cat si cea a corpului. Am toate cele necesare disponibile in varianta travel size (mai putin crema de fata) si tot timpul se afla in bagajul de mana. De asemenea, mai am si o crema de corp tot de 50 ml, dar am gasit-o abia dupa ce am facut pozele. Ooooops! Poate ar fi trebui sa o adaug cu ajutorul photoshopului??? =)) Long story short, cert este ca intotdeauna am la mine: lotiune micelara, lotiune tonica, crema de fata, gel de dus, crema de corp, pasta de dinti si periuta de dinti.

Bagajul de mana

Obiecte de valoare

La aceasta categorie, de obicei includ in mod obligatoriu camera foto si ochelarii de soare, pentru ca este riscant sa fie lasate in bagajul de cala. O singura data au fost in bagajul de cala (what was I thinking?!?!?!) si cu greu le-am reparat, dupa ce au suferit diverse socuri cat timp a fost manevrat bagajul. De asemenea, ceasurile, bijuteriile sau orice alte obiecte de valoare se vor afla tot in bagajul de mana.

Bagaj de mana

Ce nu apare in poze si de fapt exista in bagaj? Crema de corp amintita mai sus, un deodorant roll-on si un mic parfum.

Dupa ce am strans toate aceste elemente, ma antrenez la lego cu recipientele in care se afla substantele lichide atunci cand le introduc intr-o zip bag. Apoi, asez toate lucrurile in troller si il cantaresc. In functie de cate kilograme ma despart de limita maxima, adaug diferite lucruri pe care le prefer sa stiu in siguranta mainilor mele :).

La intoarcere, bagajul de mana va cuprinde aproximativ aceleasi elemente, mai putin hainele si eventual produsele de curatare/hidratare. In schimb, in bagajul de retur sigur vor fi incluse noile achizitii facute in calatorie, ceea ce poate genera un continut foaaaaaaaaaaarte interesant. De data aceasta, am adaugat la my luggage basics, urmatoarele: haine, lumanari parfumate, o noua tava pentru masuta de cafea, tot un fel de tavita pentru baie, ciocolata sub forma de caluti, biscuiti cu ciocolata, doua perii de par si magneti de frigider.

Bagajul de mana

Ma intreb eu acum, voi ce considerati ca este necesar sa aveti in bagajul de mana?

6 thoughts on “Bagaj de mana

    • Oooo da! Eu pe acelea le pun in poseta ca prefer sa nu scotocesc prin bagaj dupa ele de frica sa nu ajung dupa aceea sa le ratacesc. Am o tendinta de a pierde lucruri 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *