Desert aniversar cu smochine

In postarea in care cochetam cu entuziasmul culinar de toamna, mentionam ca am o idee de desert cu smochine. Cum sambata trecuta my amazing sister urma sa isi sarbatoreasca ziua de nastere si se contura ideea unui pranz in familie, am anuntat-o cu surle si trambite cum vizualizez eu desertul si asa cum ma asteptam, mi-a confirmat ca i-ar placea. Dupa ce am terminat conversatia, si-a facut aparitia fictivul drob de sare si au inceput dubiile si temerile, caci desertul cu pricina nu il citisem niciunde, nu il testasem niciodata, ci era doar o compunere a imaginatiei mele de nemancatoare de dulciuri. Faptul ca scriu azi despre desertul respectiv este semn ca a fost bun. Divin as putea spune!!!

Desert prajitura cu smochine

Ce imbinare de gusturi era in mintea mea? La baza aluat de carrot cake, deasupra lui o crema de mascarpone si niste smochine peste crema. Incipienta idee a aparut dupa ce am gustat de la my amazing sister, un pic din carrot cakeul de la Starbucks si am concluzionat ca imi place blatul, dar crema mi se pare mult prea grea. Dupa ce am studiat eu reteta de carrot cake, mi-am dat seama ca untul din compozitie este cel care ma deranja si tocmai de aceea mi-am dorit o crema care sa nu il includa. Ideea a ramas la stadiul  maybe sometime, dar la sosirea toamnei, cand am vazut smochinele, mi-am zis ca ele sunt fix ceea ce completeaza ideea mea.

Desert prajitura cu smochine

Asa am ajuns ca seara de vineri sa mi-o petrec in bucatarie (OH MY GOD!!!) pentru a concepe ceva ce putea fi foarte bine si tort, dar din lipsa de forma pentru blat si transport cu dificultate pana la sarbatorita, am decis sa fie doua prajituri. Pentru aluatul de carrot cake am ales sa folosesc reteta dintr-un guest post de pe blogul lui Adi Hadean, pentru simplul motiv ca in compozitie este inlocuita cana de ulei cu un piure de mere (blatul mai inchis la culoare este din cauza faptului ca am folosit faina integrala). Crema a fost compozitie personala, pentru care am amestecat 500 g mascarpone, 250 g branza de vaci proaspata (fara smantana), vreo patru linguri de zahar pudra, sucul de la o jumatate de lamaie si esenta de vanilie.

Desert prajitura cu smochine

Am adaugat crema peste aluatul cu morcovi care se racise deja, apoi pe deasupra restul de nuci maruntite si am pus prajiturile in frigider (minim o ora trebuie sa stea la frigider pana sa fie yummy). Ultima parte a frazei este un picut falsa, deoarece dintr-una dintre prajituri am gustat, pentru a indeparta drobul de sare din mintea mea si a satisface curiozitatea lui my better half. Pfiu! It was good! A doua zi, inainte de pranzul in familie, am taiat smochinele, le-am asezat peste crema si am livrat sarbatoritei prajitura. Concluzia: desertul aniversar a fost apreciat in ambele case in care au fost transportate tavile si cel mai important: my amazing sister a fost incantata. La multi ani!!!

Desert prajitura cu smochine

8 thoughts on “Desert aniversar cu smochine

  1. Si reteta mea de tort cu morcovi tot dd pe blogul lui Adi Hadean e inspirata…arata super desertul, iar eu sunt mare fan smochine <3

  2. Ce bine arata! Mi-ai mai dat o tema: the carrot cake. Nu am gustat niciodata si cred ca a venit momentul :) La un conservator ca mine, astfel de incercari de nou trebuie pregatite cu atentie :))

    • Este surprinzator de bun aluatul de carrot cake. Ia in considerare si faptul ca mie nu imi place morcovul gatit si tot mi se pare extraordinar de bun. Neaparat sa ii pui nuci in compozitie caci fara ele nu este la potential maxim :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *