• Acasă
  • Corp
    • Stil
    • Frumusețe
    • Hrană
  • Minte
  • Suflet
    • Casă
  • Despre Too dear
    • Despre blog
    • Despre mine
  • Contact
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • YouTube

Too dear

Style, Spice & Everything Nice

You are here: Home / Corp / Hrană / Primul ou posat

Primul ou posat

27 August 2015 by Teodora 1 Comment

Prea multe emisiuni concurs culinare dauneaza grav…increderii in sine :D. M-am uitat la toate sezoanele Masterchef Romania, Masterchef US si Hell’s Kitchen US si exceptand ca m-am relaxat urmarind concurentii cum gateau, am si invatat enorm de multe. Toate bune si frumoase, doar ca printre relaxare si invatatura, s-a strecurat si o MARE indoiala ca sunt capabila sa posez un ou. Dupa ce l-am tot auzit pe Gordon Ramsay cata delicatete si indemanare iti trebuie ca sa obtii the perfectly poached egg, am concluzionat ca e aproape imposibil sa am un rezultat multumitor si de aceea, tot cu delicatete si indemanare, am evitat orice idee ce presupunea oul buclucas. Am baletat cu gratie, pana cand mi-a trecut prin cap ideea de a alatura la niste fasole verde, o bucata de prosciutto crudo la cuptor si un ou pentru brunchul de la sfarsitul saptamanii (la orele 13, parca nu mai intra in categoria mic dejun, desi e prima masa pe ziua respectiva).

Ou posat

Fasolea verde o vizualizam perpelita cu un strop de ulei de masline intr-o tigaie, doi catei de usturoi, susan alb si negru, sare, piper si la final o legatura de patrunjel. Problema aparea cand ma gandeam la cum sa gatesc oul, deoarece nici fiert, nici prajit nu mi se parea ca merge, dar optiunea posat mi se parea per-fec-ta, daca n-ar fi fost necesar sa o fac eu. A doua zi, in periplul pe blogurile pe care le urmaresc, vad la Adi Hadean fix o reteta cu oua posate, si aceasta a fost exact impulsul de care aveam nevoie ca sa trec la treaba. Mi-am fixat limita maxima de cinci oua ruinate in teste si am trecut la fiert apa cu otet si sare.

Ou posat

Ei bine, iata primul meu ou posat, care a trecut inclusiv testul galbenusului! Da, da, da! A iesit foarte bine chiar din prima incercare. L-am lasat nudist, special ca sa se vada in toata splendoarea lui (l-am condimentat ulterior cu sare si piper proaspat macinat). Am mai repetat experienta si acum planuiesc ca in acest week-end sa fac si reteta care mi-a dat curaj, adica Oua aproape Benedict (aici se gaseste si metoda de a posa oua).

Ou posat

Daca tot mi-am facut mana, sunt curioasa sa aflu ce alaturati la un ou posat?

Ou posat

Filed Under: Hrană Tagged With: brunch, rețetă

Trackbacks

  1. O primăvară înflorată - Too dear says:
    14 April 2017 at 6:44 am

    […] prânz plus o scurtă sesiune la finalul zilei de ieri. Mai am de făcut o căpiță de trufe și fasole verde cu susan precum garnitură și am terminat și contribuția mea la masa de Paște. Daaaaaa, e micuță […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Căutare

Arhiva

Instagram Feed

Something is wrong.
Instagram token error.
Follow
Load More

Blog Design by TinselPop

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.Ok