Atunci cand am facut crumble de rubarba, am convocat pe my wonderful sister la o intalnire, ca sa ii dau o portie spre testare. Noi doua ne-am intalnit, am stat de vorba, ne-am hlizit si am baut cafea, dar crumble-ul a ramas nelivrat, deoarece memoria mea a avut un mic scurtcircuit si l-a lasat in frigider. Asa am adaugat o noua linie la lunga lista de retete pe care am promis ca le fac/refac. Faptul ca a trecut aproape o luna de la momentul respectiv, il incadrez la sectiunea detalii si prefer sa ma concentrez pe ideea ca mai devreme sau mai tarziu, tot ma tin de promisiune! 🙂 De data aceasta am ales sa fac crumble de afine si post-degustare cred ca am avut o idee exceptionala.
Afine
250 g afine
50 g nuci
1-2 linguri zahar brun
Topping
100 g nuci
50 unt rece, taiat bucatele
85g faina integrala
¼ lingurita de praf de copt
1 lingurita cardamom macinat
1 lingurita nucsoara
50g zahar brun
Intr-un vas termorezistent am pus afinele, nucile si am presarat pe deasupra zaharul brun. Pentru topping, mai intai am amestecat intr-un vas ingredientele uscate (faina, praf de copt, cardamom si nucsoara), pe care ulterior le-am pus in robotul de bucatarie impreuna cu nucile, untul si zaharul. A rezultat un fel de frimituri pe care le-am asezat peste afine. Vasul l-am bagat in cuptorul incins la 200 de grade si l-am lasat acolo 20 de minute, pana cand compozitia a devenit aurie.
Eu am mancat crumble-ul precum mic dejun, simplu si apoi cu iaurt grecesc, iar pentru my wonderful sister a fost desert, impreuna cu o cupa de inghetata.
In concluzie, mi-a fost iertata memoria scurta. In plus, rezultatul parca este mai frumusel decat crumble-ul de rubarba sau ma amagesc singura ca am servit ceva mai aratos? 😀
:)) N-am apucat sa fac crumble-ul cu rubarba. Dar asta ma incanta mai tare pt ca afinele mi-s tare dragi si le cunosc bine. Cu rubarba n-am nicio treaba, n-am mancat in viata mea, poate si de aia am intarziat sa fac crumble-ul. Dar asta…cred ca e perfect pt micul dejun!
You really must try it! A fost excelent!