Crumble de afine zis si ispasirea pacatelor

Atunci cand am facut crumble de rubarba, am convocat pe my wonderful sister la o intalnire, ca sa ii dau o portie spre testare. Noi doua ne-am intalnit, am stat de vorba, ne-am hlizit si am baut cafea, dar crumble-ul a ramas nelivrat, deoarece memoria mea a avut un mic scurtcircuit si l-a lasat in frigider. Asa am adaugat o noua linie la lunga lista de retete pe care am promis ca le fac/refac. Faptul ca a trecut aproape o luna de la momentul respectiv, il incadrez la sectiunea detalii si prefer sa ma concentrez pe ideea ca mai devreme sau mai tarziu, tot ma tin de promisiune! :) De data aceasta am ales sa fac crumble de afine si post-degustare cred ca am avut o idee exceptionala.

crumble de afine

Afine

250 g afine

50 g nuci

1-2 linguri zahar brun

Topping

100 g nuci

50 unt rece, taiat bucatele

85g faina integrala

¼ lingurita de praf de copt

1 lingurita cardamom macinat

1 lingurita nucsoara

50g zahar brun

crumble de afine

Intr-un vas termorezistent am pus afinele, nucile si am presarat pe deasupra zaharul brun. Pentru topping, mai intai am amestecat intr-un vas ingredientele uscate (faina, praf de copt, cardamom si nucsoara), pe care ulterior le-am pus in robotul de bucatarie impreuna cu nucile, untul si zaharul. A rezultat un fel de frimituri pe care le-am asezat peste afine. Vasul l-am bagat in cuptorul incins la 200 de grade si l-am lasat acolo 20 de minute, pana cand compozitia a devenit aurie.

Eu am mancat crumble-ul precum mic dejun, simplu si apoi cu iaurt grecesc, iar pentru my wonderful sister a fost desert, impreuna cu o cupa de inghetata.

In concluzie, mi-a fost iertata memoria scurta. In plus, rezultatul parca este mai frumusel decat crumble-ul de rubarba sau ma amagesc singura ca am servit ceva mai aratos? 😀

crumble de afine

2 thoughts on “Crumble de afine zis si ispasirea pacatelor

  1. :)) N-am apucat sa fac crumble-ul cu rubarba. Dar asta ma incanta mai tare pt ca afinele mi-s tare dragi si le cunosc bine. Cu rubarba n-am nicio treaba, n-am mancat in viata mea, poate si de aia am intarziat sa fac crumble-ul. Dar asta…cred ca e perfect pt micul dejun!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *