Jeleu de cafea

Sunt momente in care curiozitatea bate certitudinea ca ma voi simti rau: cazul Caramel Coffee Jelly Frappuccino de la Starbucks. Mi-am asumat viitoarea stare proasta data de consumul de lapte si m-am distrat experimentand bucatile gelatinoase de cafea din frappuccino. De aici mi-a rasarit in cap ideea ca ar trebui sa incerc sa fac coffee jelly, pe romaneste zis si jeleu de cafea. Am zis ca trebuie sa fie super usor de facut si voi avea marele avantaj de a-l include conform restrictiilor alimentare, si anume cu lapte de cocos sau de migdale.

Jeleu de cafea

Asa ca am trecut la fapte, executand de mantuiala jeleul, dar in continuare sperand ca nu va conta la rezultatul final…si cateva ore mai tarziu am vazut un esec semigelatinos, care s-a prelins rapid din vas in cosul de gunoi. Back to the cooking board…coffee maker I mean!

Am facut doua cesti de cafea tare (dublul cantitatii de cafea uzuala), pe care le-am pus intr-o craticioara si am adaugat jumatate de plic de gelatina si trei lingurite de zahar brun. Am pus totul pe foc si am amestecat bine, pana cand nu am mai gasit granule de zahar sau de gelatina. Am pus cafeaua intr-un recipient de sticla si am lasat-o in frigider peste noapte.

Jeleu de cafea

De dimineata am taiat cafeaua in cuburi si le-am adaugat in lapte de cocos (poate fi si lapte de vaca pentru cei fara intoleranta la lactoza like myself). Pentru frappuccino, ar fi trebuit sa amestec intr-un blender o ceasca de cafea rece, zahar, lapte si gheata, apoi sa adaug jeleul de cafea, frisca si sirop de caramel pe deasupra ca sa rezulte la final Caramel Coffee Jelly Frappuccino.

Jeleu de cafea

Avand in vedere pasiunea mea pentru cafea, era asteptabil ca o sa imi placa. A fost excelent intr-o dimineata caniculara, comparabil de bun cu minunatia de la Starbucks si mai lipsit de vina, pentru ca nu e o bomba calorica.

Jeleu de cafea

2 thoughts on “Jeleu de cafea

  1. Vaaii, serios? Nu-mi pot imagina cum ar putea fi bun..dar dacă tu zici, eu te cred! Totuși.. cafea jeleu..parcă nu mă atrage asa mult. Asta probabil până nu încerc. Anyway, felicitări pt reușită!:)) pupici

    • Thank youuu! :* Asa m-am gandit si eu cand am vazut acea bautura la Starbucks, dar curiozitatea a invins reticenta si am descoperit ca mi-a placut. L-am mai refacut de la momentul postarii cu variatiuni de a baga laptele si jeleul in blender si a apasa de 3-4 ori, incat s-a maruntit putin jeleul. Delicious!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *