Episodul 1 cu rubarba: Crumble

Zilele trecute eram la cumparaturi prin Kaufland si la raionul de fructe am vazut rubarba. Dintr-o data am avut un flashback cu o tarta cu rubarba, care la momentul respectiv mi s-a parut fenomenal de buna. Astfel am decis ca este momentul sa fac primele mele experimente culinare cu rubarba. Cum nu prea aveam dispozitie de facut (aluatul de) tarta, m-am orientat in primul rand catre un crumble si apoi catre…pentru maine scriu si postez si episodul 2 :).

Crumble cu rubarba

Rubarba

25g unt

500g rubarba

2-3 linguri zahar brun

1 lingurita cardamom macinat

Topping

50g migdale

50g unt rece, taiat bucatele

85g faina integrala

¼ lingurita de praf de copt

1 lingurita scortisoara

1 lingurita nucsoara

50g zahar brun

Crumble cu rubarba

In primul rand, am curatat rubarba de frunze (frunzele sunt toxice), am spalat-o si am taiat-o in bucati de vreo 5 centimetri. Am topit 25 de unt intr-o oala, am adaugat rubarba, zaharul si cardamomul si am lasat pe foc mic pana cand s-a inmuiat rubarba (nu am cronometrat, dar cred ca au fost aproape 15 minute). Cand a fost gata, am pus rubarba intr-un vas termorezistent.

Separat, am amestecat ingredientele uscate intr-un bol (faina, praful de copt, scortisoara si nucsoara) si amestecul l-am mutat in robotul de bucatarie, impreuna cu celelalte ingrediente. Cateva apasari de buton mai tarziu, totul a devenit frimituri, si pe acestea le-am pus peste rubarba. Am pus vasul termorezistent in cuptorul incins la 200 de grade si l-am lasat acolo 20 de minute. Crumble-ul este gata atunci cand compozitia este aurie.

Crumble cu rubarba

Poate fi mancat cald cu inghetata de vanilie, smantana sau iaurt. Nu exceleaza la capitolul frumusete fotogenica  (ca sa nu zic ca e chiar uratel :D), dar gustul este excelent. Data viitoare as adauga niste capsuni impreuna cu rubarba.

Crumble cu rubarba

Voi ati folosit pana acum rubarba in preparate?

4 thoughts on “Episodul 1 cu rubarba: Crumble

  1. Fotogenic, nefotogenic, crumble-ul tau cu rubarba mi-a facut pofta!!! Iar eu de rubarba nu m-am atins pana la varsta asta :d

    • You really should! E acrisor gustul, iar un crumble cu un pic de smantana e divin (eu am sarit experimentul cu inghetata)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *