Banana bread si constiinta

Totul a inceput acum cateva luni cu reteta de banana bread a lui Mazilique, careia i-am adaugat doua lingurite de scortisoara si doua lingurite de nucsoara astfel incat sa fie pe gustul meu. A devenit poate prea pe gustul meu, caci a fost destul de greu sa ma mai opresc din devorat :) Dupa ce am mai gatit noul meu desert preferat de vreo trei ori, a intervenit si cantarul constiinta in ecuatie si am cautat o varianta care sa nu genereze necesitatea de a schimba garderoba, gasind reteta mai sanatoasa de banana bread de pe siteul Good Food.

Banana bread si constiinta

Ceea ce se vede mai sus si mai jos este rezultatul modificarii retetei sanatoase astfel: am pus doar faina integrala, am pastrat de la Mazi ideea cu nucile incorporate in compozitie (textura rezultata e mult prea wow!) si mi-am pastrat scortisoara si nucsoara pentru un plus de aroma. De asemenea, nu am inteles care e motivul pentru care ar trebui sa dau tava cu unt si apoi sa pun hartie de copt, asa ca m-am rezumat la hartie de copt (poate de aceea imi ies marginile cam denivelate sau e doar inabilitatea mea de a pune corespunzator hartia de copt?!?!?!).

Banana bread reteta

Anyway, rezultatul a fost mi-nu-nat! Spre deosebire de alte variante de “insanatosire” sau “slabire” a unor retete, aici nu mi s-a parut ca am facut vreun compromis fata de gustul initial. A fost la fel de buna cum imi aduceam aminte si fara rezultatele dezastruoase asupra cantarului constiintei.

Too dear Banana bread reteta 3
The best thing about banana bread este ca poate fi modificata in n variante – cu afine, capsuni, cocos, ciocolata, piersici, zmeura si lista poate sa continue.

Later edit: Avand in vedere stoparea publicarii revistei Good Food, se pare ca nici siteul nu mai este functional (bu hu hu!!! :(( ). Prin urmare, am identificat pe siteul din Anglia reteta despre care vorbesc: http://www.bbcgoodfood.com/recipes/2554643/healthy-banana-bread

 

0 thoughts on “Banana bread si constiinta

  1. Pingback: Desert? | Too Dear

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *